İmamoğlu'nu Hayal Kırıklığına Uğratan Anket Sonucu

İmamoğlu'nu Hayal Kırıklığına Uğratan Anket Sonucu

CHP genel başkanlığı için başlatılan koltuk savaşında Ekrem İmamoğlu’nu hayal kırıklığına uğratacak bir kamuoyu araştırması yayımlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı rakip olarak çıkması ve ‘değişim’ çağrılarında bulunmasıyla ilgili kamuoyu araştırması yapıldı.

Haber7, Areda Survey Araştırma tarafından 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında 2 bin 606 kişiyle yapılan ve CAWI (Computer Assisted Web Interview) yöntemiyle gerçekleştirilen araştırma sonucuna ulaştı.

CHP’NİN BAŞINA GEÇEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNENLERİN ORANI DÜŞÜK
“Sizce Ekrem İmamoğlu CHP genel başkanlığına gelebilecek mi?” sorusunun sorulduğu ankette ‘hayır’ sonucu çıktı.

Araştırma bulgularına göre; İmamoğlu’nun CHP genel başkanlığına gelebileceğine inananların oranı sadece yüzde 23,9 oranında kaldı. Katılımcıların yüzde 76,1’i ise İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığına gelemeyeceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

MUHALİFLER İMAMOĞLU’NUN CHP LİDERLİĞİNİ ALACAĞINA İNANMIYOR
CHP’li katılımcıların yüzde 36’sı İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna geçebileceği kanısında. Ancak CHP’li katılımcıların yüzde 64’ü İBB Başkanı’nın bu koltuğa oturamayacağı düşüncesinde. İYİ Parti’ye oy veren katılımcıların ise yüzde 43,2’si İmamoğlu’nun CHP’nin liderlik koltuğuna oturabileceğini düşünürken yüzde 56,8’i CHP'li başkanın bu makama gelemeyeceğine inanmıyor.

HABER 7