Suudi Arabistan'dan 1 Milyon Kişiye Af

Kaçak ve oturum izni bulunmayan 1 milyon kişiye 'işçi affı' geldi.

Suudi Arabistan'da kaçak olarak çalışan veya oturum izni bulunmayan 1 milyon yabancının, "işçi affı"ndan yararlanarak ceza ödemeden ülkelerine geri döndüğü bildirildi.
 
İşçi Bakanlığı Araştırma Bölüm Başkanı Faysal el-Utaybi'nin verdiği rakamlara göre, Kral Abdullah'ın 3 aylık bir dönem için çıkardığı aftan yararlanmak için yoğun başvuru olması üzerine 3 ay süreli ikinci bir af çıkarıldı. Çıkarılan işçi affıyla şimdiye kadar ülkelerine dönenlerin sayısı 1 milyona ulaştı.
 
El-Utaybi 3 Kasım tarihinde son bulan af döneminin bir daha uzatılmayacağını dile getirerek, "ülkede kaçak olarak yaşamaya devam edenlere karşı 2 yıl hapis ve 25 bin dolara kadar para cezalarını içeren yasal prosedürün uygulanacağını" belirtti.
 
Öte yandan, oturum izni bulunmayan yabancıların yakalanması için ülke çapında kontrollerin arttırıldığı kaydedildi.
 
Birleşmiş Milletler verilerine göre, Suudi Arabistan'ın 28 milyonluk nüfusunun 9.1 milyonu yabancılardan oluşuyor.
 
TRT

Ortadoğu Haberleri

Pezeşkiyan'dan İslam ülkelerine çağrı: Kardeşiz, ihtilaf istemiyoruz, düşmanın oyununa gelmeyelim
Hamaney: Türkiye'ye saldırıları biz yapmadık
İran Dışişleri Bakanı Arakçi İngiltere'yi Uyardı.
Direnişin raporu: Savaşın 20. gününde ne oldu?