Suud Kralı Hizbullah'a müdahale istedi

Suud Kralı Abdullah, Lübnan'dan sınırda tedbir almasını ve Hizbullah mensuplarının Suriye'ye geçişlerinin engellenmesini istedi.

Suudi Arabistan Kral Abdullah, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman'dan Suriye sınırına ordu birlikleri göndermesini ve Hizbullah'ın savaşa müdahalesini önlemesini talep etti.
Al-Akhbar gazetesinin haberine göre, Lünan lideri eklemediği bu talep karşısında "şok oldu."

Suud Kralı'nın Süleyman'a "Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesini durdurmak için orduyu (sınıra) göndermek zorundasınız" dediği aktarıldı.

Gazeteye göre, Süleyman şaşkınlıkla cevap veremezken, görüşmeye katılan Gelecek Bloğu lideri Said Hariri devreye girdi.

Hariri konuşmaya müdahale ederek Süleyman'ın "Suriye'de yaşananların Lübnan'ın politikasına etki etmesini önlemek için elinden geleni yaptığını" söyledi.

"Süleyman, Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesini önlemesi mümkün olsaydı, bunu yapardı" diyen Hariri'ye Suud Kralı'nın cevap vermediği de iddia edildi.

DÜNYA BÜLTENİ

Ortadoğu Haberleri

Hizbullah Askeri Korosu'ndan Yeni Klip: "Güçlüydük ve Öyle Kalacağız"
İşgalci Tom Barrack'dan İran İtirafı
Colani, Amerika'dan aferin almaya devam ediyor
İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı: Yeni Bir Füze Denedik!
Trump ve Netanyahu, Gazze’de işgal planının ikinci aşamasını devreye sokuyor