Sağlık Bakanı'ndan vatandaşa müjde

Sağlık Bakanı Akdağ, Tam Gün Yasası’na ‘Özel muayeneye gelirse bakarım’ diyenlerin karşı çıktığını belirtti

Akdağ 'Vatandaş bu harcamadan kurtulacak' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'nı çıkartacaklarını ve bu yasayla özel muayeneye giden vatandaşın para ödemeyeceğini açıkladı. Bakan Akdağ, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek olan Tam Gün Yasası'na gelen tepkileri Star'a değerlendirdi. Yasayı, sadece Türk Tabipler Birliği'nin eleştirdiğini söyleyen Akdağ 'Vatandaşlarımız, artık muayenehaneye giderek, para ödemeyecek. Mesela üniversite hastanesine gidip de özel muayene ve işlem parası, özel ameliyat ödeyen bunu vermeden hizmet alamayan vatandaş artık bunu ödemeyecek. Elbette vatandaş böyle bir yasanın yanında yer alır' dedi.

ÜCRET İSTİYORLAR

Daha önce sağlık alanında uygulanan teşvik politikalarıyla birlikte hekimlerin, yüzde 80'e varan oranla gönüllü olarak tam gün çalışmaya başladığını kaydeden Sağlık Bakanı Recep Akdağ 'Bu yasaya 'Vatandaş benim muayenehaneme gelsin. Para versin, ya da üniversitedeyken benim özel muayenehaneme gelirse ben bu hastaya bakarım' diyenler karşı. Buna karşı çıkadursunlar biz kanunu yapacağız' ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Akdağ, 'Milletin gözünde bir şey kaçırmasınlar. Bu yasaya karşı çıkanlar, millet, vatandaş, halk, cebinden 'doktora sigortası dışında para ödesinler' diyenlerdir' diye konuştu.

Bu sevdadan vazgeçsinler

Türk Tabipler Birliği'nin bu yasaya karşı çıkarak 'kendisiyle korkunç bir çelişkiye düştüğünü' belirten Akdağ, 'TTB yerine göre sol jargon kullanıyor, sosyalist jargon kullanıyor. Böyle halkçı geçiniyor, ama bu meselede müthiş bir çelişkiye düştüler. Bunu ne hekimlere ne kendilerine ne de halka anlatamazlar. Biran önce bu sevdadan vazgeçsinler' dedi. Tam Gün Yasası ile doktorların maaşlarının düşeceği yönündeki eleştirilerin de 'yersiz' olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, 'Maaşlar nasıl düşer? Zaten maaşa ilaveten ek ödemeler alacak. Ek ödemelerin üst limitlerini mesai dışı çalışmayı özendirerek artırıyoruz' dedi.

Üniversite hastanelerinde aksama olmaz

Düzenlemenin, üniversite hastanelerinde eğitimi aksatacağı yönündeki iddialara da cevap veren Akdağ şu görüşleri dile getirdi: 'Mevcut uygulama ya da gelenek, üniversitenin içinde özel muayene şeklinde. Peki eğitim bunun neresinde? Yani öğleden sonra muayenesine giden ya da hastanenin içinde özel işlem muayene ya da ameliyat yapan bir öğretim üyesi mi daha iyi eğitim yapar, yoksa sabah 8'den akşam 5'e kadar öğrencileriyle olan bir öğretim üyesi mi? Tabii ki ikincisi.' Akdağ doktor maaşlarının düşeceği eleştirilerinin de yersiz olduğunu söyledi.

HASAN ÖYMEZ - STAR

Sağlık - Aile Haberleri

"Karton" Denilen Hastane Açıldı
Dünya Çölyak Günü
İslamda Boşanma Sonucu Çocukların Durumu
Kısasın Psikolojik ve Sosyolojik Etkisi
Çocuklara İman Öğretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler