Rusya Türkiye Gerginliği ve İngiltere'den Gelen Pis Kokular

Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlal etmesinin ardından düşürülen uçağın sonunda yaşanan gerginliğin akabinde İngiltere'nin Türkiye'ye verdiği destek devam ediyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu belirtmesinin ardından Türkiye'ye yönelik destek açıklamaları devam ediyor.

Rusya'ya ayar verme hesabında olan İngiltere, Amerika'nın başını çektiği, İsrail'in çıkarlarını koruyan siyonist ittifak devletlerinin Türkiye'ye verdiği destek gözlerden kaçmıyor. Bunun ötesinde Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen medyanın bu tür açıklamaları baş tacı olarak kabul edip "dört nala başlıklar" ile ateşe odun taşıması zihinlere, Türkiye'nin Filistin'e yapmış olduğu destek açıklamalarını Amerika ve İngiltere gibi siyonist destekçilerinin kınaması geliyor.

Geçtiğimiz gün, Siyonist İsrail'e karşı direnen Filistinlileri terörist olarak gördüklerini açıklayan John Kerry acaba neden Türkiye'yi Rusya konusunda destekliyor ?

Ya da seçim sürecinde AK Parti'ye onlarca komplo hazırlayan İngiltere ne zaman bizim dostumuz oldu ?

Türkiye bir İsrail uçağını düşürseydi bizim haklı olduğumuz söylenecek ve Türkiye'ye destek olunacak mıydı ?

Bu soruların cevabını verebilen basın, kişi ve kurumları tehlikeye karşı dikkatli olmaya çağırıyor, ateşe benzinle koşarak gitmemelerini tavsiye ediyoruz ve İngiliz Guardian gazetesinin şu ilginç haberini paylaşıyoruz.

"HAVLAYAN KÖPEK ISIRMAZ"

İngiliz Guardian gazetesinin Moskova muhabiri Shaun Walker, savaş uçağı düşürülen Rusya'nın öfkeli olduğunu ancakTürkiye ile arasındaki krizin kontrol dışına çıkmasına izin vermeyeceğini yazdı. "Havlayan köpek ısırmaz" diyen Walker'a göre Rusya, Türkiye ile diplomatik ilişkilerini kesmeyecek.

Guardian'ın iç sayfalarındaki Shaun Walker imzalı analizin başlığı da, "Moskova öfkeli ama havlayan köpek ısırmaz".

Kore Savaşı'ndan bu yana ilk kez NATO üyesi bir ülkenin, bir Rus savaş uçağını düşürdüğünü vurguluyor Shaun Walker.

Walker analizine ise Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik'in Türkiye'yi, "NATO'nun hasta adamı" olarak nitelendirmesini ve "Erdoğan'ın çılgınlığı 3. Dünya Savaşı'na neden olabilir" uyarısında bulunmasını hatırlatarak başlıyor.

 

Medya-Makale Haberleri

Abdurrahman Dilipak: Mü'min olmak!
Abdurrahman Dilipak: Oltayı Yutan Balık Yem istemez
Abdurrahman Dilipak: Halktan saklıyoruz da, Ya HAK’dan!
Abdurrahman Dilipak: Yüzde 20
Abdurrahman Dilipak: Kara bahtım, kem talihim neyleyim!