Arap âlemine önerilen laikliğe şu gerekçeler gösterildi: "Kişi laik olmaz devlet laik olur.
Bir Müslüman laik bir devleti başarıyla yönetebilir. Devlet her inanç grubuna eşit mesafede olur. İster Müslüman ister Hıristiyan ister Musevi ister ateist olsun, hepsinin güvencesidir." Bunlara yakından bakalım:
"Kişi-devlet ayırımı" kavramsallaştırmasını 1980'lerde Süleyman Demirel ortaya atmıştı. 12 Eylül askerî rejiminin bilhassa başörtüsü ve dinî hayat üzerinde süren bunaltıcı baskılarına karşı dindar camiayı rahatlatmak kastıyla "İnsanları kendi özel hayatlarında rahat bırakın, devlet laik olur, şahıslar laik olmaz." demiş ve bu hakikaten Demirel'e büyük puan kazandırmıştı ki, 1987 referandumunda "evet" oylarının artışında rol oynayan önemli amillerden biri buydu.
YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Postkemalist Laiklik
Arap âlemine önerilen laikliğe şu gerekçeler gösterildi: "Kişi laik olmaz devlet laik olur"...
Medya-Makale Haberleri
ABD Hava Gücünün Bel Kemiğine Darbe: 3 Günde 6 KC-135 İmha Edildi, Biri Hasar Aldı
Abdurrahman Dilipak: 'Malı götürenler'e kötü bir haberim var!
Abdurrahman Dilipak: Savaşın öteki yüzü
Doç. Dr. Abdulgani Bozkurt: İran ile İsrail ve ABD arasındaki sürece danışıklı dövüş diyenlere verdiğiniz itibarı geri alın!
Abdurrahman Dilipak:…Ve savaş başladı!