Fransız Polisi'nin, aralarında PKK'nın üst düzey yönetiminden bazı kişilerin de bulunduğu ve kara para aklayarak PKK'ya finans sağladıkları için sabahın erken saatlerinde evlerine baskın yaparak gözaltına aldığı PKK militanlarına destek için, Paris'te faaliyet gösteren terör örgütü yandaşları "PKK'lıyız" sloganları altında yürüyüş düzenledi.
PKK yandaşları, Paris'in 10. bölgesi olan ve polis baskınına uğrayan Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan bir gösteri düzenleyerek terörist başı Abdullah Öcalan posterleri ve sözde Kürdistan'a siyasi çözüm sloganları atarak yürüyüş yaptı. Gösteriye katılan yaklaşık 400 kişi, sık sık 'gözetim altındaki arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar eylemlerimiz sürecektir' açıklamasında bulundu.
Gösteri dolayısıyla polis çevrede sıkı güvenlik önlemleri alırken, Sarkozy'nin seçim bürosu çevresine kimse yaklaştırılmadı. Gözetim altına alınanların isimleri resmi olarak açıklanmazken, gösteriye katılanların söylediğine göre, gözaltına alınanlar arasında Ali Rıza Altun gibi üst düzey yöneticiler de bulunuyor.
İçişleri Bakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı adaylarından Nicolas Sarkozy'nin seçim bürosuyla kapı komşusu durumundaki PKK'nın yan kuruluşu olarak tanımlanan Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nin polis tarafından kapısı kırılarak içeri girilmiş, 3 bilgisayar ile bazı evraklar alınarak dernek hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ardından PKK sempatizanları, demokrasiye aykırı olduğu iddiasıyla Sarkozy'nin seçim bürosu önünde ve Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde toplanarak baskını kınamışlardı.
PKK'lılar Gösteri Yaptı
Fransız Polisi'nin terörist örgüt PKK elemanı 13 kişiyi gözaltına alınması sonrası Paris'te PKK yandaşları bir gösteri düzenledi.
Ortadoğu Haberleri
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir