New York Times: İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırısının stratejik bir etkisi yok

Analistler New York Times'a İsrail'in Lübnan'a yönelik elektronik saldırısının "açık bir stratejik etki yaratmadığını", çünkü Lübnan-Filistin sınırındaki sahadaki askeri dengenin değişmediğini doğruluyor.

Amerikan gazetesi The New York Times'a konuşan analistler, İsrail'in "Çağrı cihazı" cihazlarını hedef alan siber saldırısının "açık bir stratejik amacı olmadığını" doğruladı.

Analistler, işgalcilerle Filistinliler arasındaki çatışmaların başlangıcından beri olduğu gibi operasyonların devam ettiği "Lübnan-Filistin sınırındaki askeri dengeyi değiştirmediği için" saldırının "açık bir stratejik etki yaratmadığını" vurguladı.

Gazete, saldırganlığın "İsrail'in teknolojik becerisinin bir göstergesi" olduğunu ancak bunun İsrailliler arasında var olan hayal kırıklığını değiştirmediğini, çünkü Hizbullah'ın hâlâ kuzey sınırında saklanıp on binlerce kişinin saldırısını engellemesi nedeniyle bu duygunun hâlâ mevcut olduğunu ekledi.

Bu bağlamda, İsrail askeri istihbaratında eski üst düzey bir subay olan Miri Eisin, İsrail'in elektronik saldırganlığının Hizbullah'ın faaliyetleri üzerinde etkisinin bulunmadığından bahsetti ve şunu vurguladı: “Bu nedenle hiçbir Hizbullah savaşçısı (savaş alanından) hareket etmeyecektir"

Medya-Makale Haberleri

ABD Hava Gücünün Bel Kemiğine Darbe: 3 Günde 6 KC-135 İmha Edildi, Biri Hasar Aldı
Abdurrahman Dilipak: 'Malı götürenler'e kötü bir haberim var!
Abdurrahman Dilipak: Savaşın öteki yüzü
Doç. Dr. Abdulgani Bozkurt: İran ile İsrail ve ABD arasındaki sürece danışıklı dövüş diyenlere verdiğiniz itibarı geri alın!
Abdurrahman Dilipak:…Ve savaş başladı!