Modi, İsrail'e Giden ilk Hint Başbakanı Olacak

Hindistan Başbakanı Modi, önümüzdeki günlerde İsrail'i ziyaret edecek...

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bu sene içerisinde yapacağı ziyaretle İsrail'e giden ilk Hint başbakan olacak.
Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj gazetecilere yaptığı açıklamada, Modi'nin İsrail'e yapacağı ziyaretin tarihi belli olmamakla birlikte hazırlıkların tamamlandığını ve en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyledi.
Hindistanlı bakan, bir soru üzerine Modi'nin ziyaret programında İran'ın görünmediğini fakat yıl sonunda G-20 zirvesi için Türkiye'ye gideceğini ifade etti.
Modi, Gucerat başbakanı iken de İsrail'i ziyaret etmişti. İsrail'in eski başbakanlarından Ariel Şaron ise 2003'te Hindistan'ı ziyaret eden ilk İsrail başbakanı olmuştu. Hindistan, İsrail'i 1950'de tanımasına rağmen ilk diplomatik ilişkileri 1992'de kurmuştu. İki ülke arasında savunma sanayiine ilişkin işbirliği bulunuyor.

Ortadoğu Haberleri

Hizbullah Askeri Korosu'ndan Yeni Klip: "Güçlüydük ve Öyle Kalacağız"
İşgalci Tom Barrack'dan İran İtirafı
Colani, Amerika'dan aferin almaya devam ediyor
İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı: Yeni Bir Füze Denedik!
Trump ve Netanyahu, Gazze’de işgal planının ikinci aşamasını devreye sokuyor