İslam'ı Yalanlayan Prof Rezil Oldu

Allah'ın Haram Kıldığı Şarap İlletinde Şifa Olduğunu İddia eden Profosör Bilim Dünyasında da Rezil Oldu. Asıl Rezil Olanlar İse Sosyete Geçinen Sözde Aydınlar.

Kırmızı şarabın vücudu gençleştirdiği, ömrü uzattığı ve kalp hastalıklarına karşı koruduğuna yönelik araştırmaların mimarı olan Amerikalı profesörün tüm bilimsel makalelerinde sahtekarlık yaptığı ortaya çıktı. Bilim dünyası şokta...

Kırmızı şarapta bulunan ve üzümün kabuğundan çıkan resveratrol maddesi yıllarca bilim adamları tarafından "gençlik iksiri" olarak nitelendirildi. Bu maddenin mucizevi özellikleri sayesinde yaşlanmayı geciktiren ilaçların piyasaya çıkacağı, kalp hastalıklarının önüne geçecek formüllerin üretileceği yıllardır haber oldu. Bu araştırmaların arkasındaki isim ise resveratrol konusunda dünyanın bir numaralı uzmanı olarak nitelendirilen Amerikalı moleküler biyolog Prof. Dipak Das'tı. Hint asıllı profesör, son 5 yıl içerisinde bu maddenin mucizeleri konusunda sayısız makale yazdı, bir sağlık dergisinin başına getirildi ve dünyada büyük üne kavuştu. Makaleleri, 11 farklı bilimsel dergide yayınlandı ve diğer bilim adamları tarafından da referans olarak kullanıldı. Sadece son birkaç yıl içerisinde 30 bilimsel makalesi diğer uzmanlarca 100'den fazla kez kullanıldı. Das, kırmızı şarap konusundaki araştırmaları ile ün kazanmasının ardından beyaz şarabın da benzer etkileri olduğu iddiasıyla tartışma yaratmıştı. Moleküler Biyolog "Üzümün etli kısmı da kabuğu ile aynı işi görüyor. Günde bir ya da iki kadeh beyaz şarabın da aynen kırmızı şarap gibi yararlı olduğunu söyleyebiliriz" deyince bilim dünyasında tartışma patlak vermişti.

'YENİ ASPİRİN' DENMİŞTİ
Hint asıllı Das'ın kazandığı bu ün, çok uzun sürmedi. Connecticut Üniversitesi dün 3 yıldır Das'ı incelediklerini ve hakkında 60 bin sayfalık inceleme raporu hazırlandığını duyurdu. Buna göre, Das'ın bilimsel makalelerinde 145 farklı hileye başvurduğu ve resveratrol maddesiyle ilgili makalelerinin tümünde kullandığı verilerin sahte olduğu tespit edildi. Üniversite yönetimi, profesörün okuldan uzaklaştırılması için gerekli prosedürün başlatıldığını duyururken, Das, başında bulunduğu sağlık dergisinden de kovuldu. Uluslararası haber ajansları, bilim adamının sahtekarlığını dünyaya geniş bir şekilde aktardı. "Yeni aspirin" olarak nitelendirilen resveratrol'ün de bir efsane olduğu şüphesi kuvvetlendi.

Konuyla İlgili İslami Kaynaklarda Geçen Bilgilerden Bazıları;

Târık b. Süvey el-Cufî'den rivâyet edildiğine göre, Rasûlüllah (s.a.s)'den şarabı sormuş, o da yasaklamıştır, ya da üretilmesini çirkin görmüştür. Târık'ın: "Ben onu yalnız tedavi için üretiyorum" demesi üzerine de "O ilâç değil derttir" buyurmuştur (Dârimî, Eşribe, 6; Müslim, Eşribe, 12; Ebû Dâvud, Tıbb, II; Tirmizî, Tıbb, 8)

Ebu'd-Derdâ (r.a)'dan Rasûlüllah (s.a.s)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Allah Teâlâ hem derdi hem de ilâcı (deva) indirmiştir, her hastalık için bir ilâç yaratmıştır, tedavi olun, ancak tedavide haramı kullanmayın" (bk. Mâlik, Muvatta', Ayn, 12; Ahmed b. Hanbel, Müsned I,13, 446, III, 156).

İbn Mes'ûd (r.anhümâ)'dan şöyle dediği nakledilmiştir: Âllah şifanızı haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır" (eş-Şevkanî, Neylü'l-Evtâr, VIII, 203). Başka bir hadiste de Allah elçisi pis ilâcı yasaklamış ve; "Âllah Teâlâ ümmetimin şifasını, onlara haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır" (bk. Ebu Dâvud, Tıbb, II; Tirmizî, Tıbb, 7; İbn Mâce, Tıbb, II, Ahmed b. Hanbel, II, 305, 446, 478; eş-Şevkânî, a.g.e., VIII, 203; İbn Teymiyye, I, 270).

Sağlık - Aile Haberleri

"Karton" Denilen Hastane Açıldı
Dünya Çölyak Günü
İslamda Boşanma Sonucu Çocukların Durumu
Kısasın Psikolojik ve Sosyolojik Etkisi
Çocuklara İman Öğretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler