Halkı Kandırdık Demenin Zamanı Geldi

Zapatero, Mariano Rajoy'un artık, Irak savaşına girmek için halkı kandırdık demesinin sırası geldiğini

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Irak savaşının "tam bir felaket" olduğunu belirterek, "Nefret, yasa dışı savaşı kışkırttı" dedi.

Eski başbakan Jose Maria Aznar'ın geçen günlerde "Irak'ta kitle imha silahı yoktu. Bunu şimdi öğrendim" dediğini hatırlatan Zapatero, o dönemde İspanya'yı savaşa sokan Halk Partisi (PP) iktidarının İspanyol halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Zapatero, "PP'nin felaket olan bu yasa dışı savaşa destek verdiğinden dolayı halktan özür dilemesi için Irak'ta daha ne kadar felaket yaşanmalı?" diye sordu.

PP lideri Mariano Rajoy'un artık, "Irak'ta kitle imha silahı yoktu. Irak savaşına girmek için halkı kandırdık" demesinin sırası geldiğini savunan Başbakan Zapatero, o dönemde sadece PSOE'nin Irak'ta kitle imha silahı olmadığını söylediğini hatırlattı.

Ortadoğu Haberleri

İran’dan Hint Okyanusu’ndaki ABD-İngiliz üssüne uzun menzilli füze hamlesi
İşgalciler Çocukları Şehid Etti!
İran Devrim Muhafızları Bir Uçak Daha Düşürdü!
İranlı Komutandan Sert Uyarı: “Altyapınızı Daha Ağır Vururuz”
ABD ve İsrail'in Natanz nükleer tesisine saldırdı