ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormarc, misket bombalarının kullanımının yasaklanması ile ilgili uluslararası çağrıları kabul etmediklerini açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü McCormarc, ABD olarak misket bombalarının kullanımının yasaklanmasına karşı oldukları açıklamasında bulundu. McCormarc, "Biz misket bombalarının kullanım yerleri olduğunu düşünüyoruz. Uygun teknoloji ile kullanımın sözleşmelere aykırı olmadığı kanaatindeyiz" dedi.
Bilindiği üzere yaz aylarında siyonist İsrail'in Lübnan'a saldırısı esnasında, İsrail ordusu sivillerin yaşadığı bölgelerde misket bombaları kullanmış ve yüzlerce sivilin ölümüne neden olmuştu.Savaş sonrası açılan soruşturmada İsrail'in bu bombaları Amerika'dan aldığı doğrulanmış fakat ABD hükümeti "biz İsrail'e sadece bombaları verdik, nerede kullanıldığına dair bir bilgimiz yok" açıklaması yapmıştı.
Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan uluslararası bir konferansta 46 ülke, misket bombalarının kullanımının 2008'e kadar yasaklanması konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın, en fazla misket bombası stoğu bulunan İngiltere ile bombaların üreticisi konumundaki Fransa tarafından da imzalandığı bildirilmişti.
https://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=5734
Bombaların Kullanım Yerleri Var !
ABD Dışişleri ; "Biz misket bombalarının kullanım yerleri olduğunu düşünüyoruz.
Ortadoğu Haberleri
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir