ABD' Malı İle ABD'ye Tepki Göstermek

ABD malı ile ABD’ye tepki! Fatih Altaylı çelişkili duruma dikkat çekti

Türkiye de ABD’ye yaptırım uygulayacakmış.

Uygulayabilir elbette.

Mütekabiliyet ilkesi gereği ABD’de hakkında karar çıkarılan iki bakanımızın mevkidaşları için Türkiye de aynı yönde bir karar alabilir.

Karşılıklı olarak somut etkisi olmayacak iki karar alınmış ve mütekabiliyet sağlanmış olur.

Vatandaşlarımız ise sosyal medyada ABD karşıtlığını körükleyen bir tavır içindeler.

Bunu da makul bulmak gerek.

Benim merak ettiğim ise bu ABD’ye öfkeli mesajların ne kadarı Amerikan malı Apple telefonlar üzerinden yazılıyor?

Bu öfkeli vatandaşlarımıza “Artık iPhone kullanmayacaksınız” dense telefonlarından hangi hızla vazgeçerler.

Tabii işin bir diğer ironik tarafı ise ABD’ye gösterilen tepkilerin ABD merkezli Twitter ve Facebook üzerinden gösteriliyor olması.

Acaba öfkeli yurttaşlarımıza “ABD menşeli sosyal medyayı artık kullanmayın” çağrısı yapılsa bu çağrı ne kadar karşılık bulur!

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı

Medya-Makale Haberleri

ABD Hava Gücünün Bel Kemiğine Darbe: 3 Günde 6 KC-135 İmha Edildi, Biri Hasar Aldı
Abdurrahman Dilipak: 'Malı götürenler'e kötü bir haberim var!
Abdurrahman Dilipak: Savaşın öteki yüzü
Doç. Dr. Abdulgani Bozkurt: İran ile İsrail ve ABD arasındaki sürece danışıklı dövüş diyenlere verdiğiniz itibarı geri alın!
Abdurrahman Dilipak:…Ve savaş başladı!