ABD, Kuzey Kore'ye 2 ay süre tanıdı

Japon basını, ABD'nin Kuzey Kore'ye nükleer silahlarını imha etmeye yönelik önlemler alması için 2 ay süre tanıdığını yazdı.

Japon basını, ABD'nin Kuzey Kore'ye nükleer silahlarını imha etmeye yönelik önlemler alması için 2 ay süre tanıdığını yazdı.

Japon Kyodo ajansındaki haberde, ABD'nin bu talebini, Çin'in başkenti Pekin'de yapılan ve 22 Aralıkta sonuç alınamayan altılı görüşmeler sırasında ilettiği belirtildi.

Haberde, Rusya, ABD, Çin, Japonya, Kuzey Kore ve Güney Kore'nin temsilcilerinin katılımıyla yapılan altılı görüşmelerde ABD'nin, 2 aylık süre zarfında Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanmasına yönelik ilk somut önlemleri almasını istediği kaydedildi.

Haberde, ABD'nin talep ettiği bu ilk somut önlemler arasında, Yongbyon nükleer reaktörünün faaliyetlerinin dondurulması ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) müfettişlerinin Kuzey Kore'ye girmesine izin verilmesinin yer aldığı da ifade edildi.

Pekin'de, 13 aylık bir aradan sonra 18 Aralıkta yeniden başlayan altılı görüşmeler 22 Aralıkta başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Ortadoğu Haberleri

İran ve Rusya’dan Karadeniz ve Süveyş’e alternatif rota
İşgalci Ben Gvir’den İnsanlık Dışı Öneri: Timsahlarla Çevrili Hapishane
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında