Yurt’ta Yüzde 51’e Şok Hakaret

Yurt’ta Yüzde 51’e Şok Hakaret

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Yurt adlı gazetede yayınlanan bir yazıda, AK Parti’ye oy vermiş yüzde 51’lik kesime çok ağır hakaretlerde bulunuldu; iftiralar atıldı…

Hakan Gülseven adlı sözde yazarın kaleme aldığı “Yüzde 51 birbirini pandiklerken...” başlıklı yazıda “Teyyip Bey'in yüzde 51'i, kitleler halinde birbirini 'pandikliyor'!” şeklinde ifadeler kullanıldı.
 
Yurt’un yazar bozuntusu, AK Parti’ye oy veren yüzde 51’lik kesime yönelik hakaretlerini birbiri ardına sıralayarak  “Üretmeyen, oradan buradan toplayan, fırsatını bulunca birbirinden çalan, sadaka istemekten asla utanmayan, padişahın fırlattığı akçeleri birbirinin elinden kapmaya uğraşan, kendinden güçsüzün tepesine çıkmaya hazır, fırsatını bulduğunda tecavüz eden, aşağılık, haysiyetsiz, kimliksiz, kişiliksiz bir yığın...” diye yazdı.
 
Yazıdan bazı bölümler şöyle:
 
“Kepez’deki AKP mitinginin bu ‘satranç düşkünü’ kütlesi birbirini ezdikçe, daha ziyade önde biriken kadınların hemen ardına ‘fortçu’ tabir edilen erkek AKP kütlesi yanaşıyor. Yanaşma ne kelime, abanıyorlar. Bir kadın, “Polis yok mu ya! Erkekler arkadan dürtüyor!” diye bas bas bağırmaya başlıyor. Kameralar önünde vahim bir ‘geriyi kollama’ pazarı yaşanıyor.
 
Az sonra yepyeni satranç takımlarıyla derin düşüncelere dalıp, belki de ‘vezir gambitleri’ falan planlayacak olan kalabalık için ne hazin bir manzara...
Teyyip Bey’in yüzde 51’i, kitleler halinde birbirini ‘pandikliyor’!
 
O kutuları kapışanlar, hiç kuşkusuz birer Karpov ya da Kasparov oldukları için ezmiyorlar yanlarındakini. Hatta hayatlarında bir kere bile satranç oynamaya, öğrenmeye çalışmamışlar. Ama ne atsan kapışacaklar. Kapışmaya şartlandırılmışlar.
 
Bedavadan bir şey sahibi olmak, çok iyi geliyor o kalabalığa. Yanındakinin omzuna bastırarak, fırlatılan sadakayı kapabildiler mi, kendilerini mükemmel hissediyorlar.
 
Bu, yoksul sınıfların tortusunun ruh halidir. Bu, bir paçavranın davranış tarzıdır.
Üretmeyen, oradan buradan toplayan, fırsatını bulunca birbirinden çalan, sadaka istemekten asla utanmayan, padişahın fırlattığı akçeleri birbirinin elinden kapmaya uğraşan, kendinden güçsüzün tepesine çıkmaya hazır, fırsatını bulduğunda tecavüz eden, aşağılık, haysiyetsiz, kimliksiz, kişiliksiz bir yığın...”