Yemen'den ABD Üniversitelerinde Gerçekleştirilen   Protestolar ile İlgili Açıklama

Yemen'den ABD Üniversitelerinde Gerçekleştirilen Protestolar ile İlgili Açıklama

Ensarullah Siyasi Bürosu, ABD yetkililerinin Gazze'ye destek amacıyla üniversitelerdeki barışçıl göstericilere yönelik baskısını kınıyor ve onların toplumsal farkındalığın arttığını ifade eden ahlaki duruşlarını takdir ediyor.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu, ABD makamlarının, Gazze'de ABD desteğiyle İsrail işgali tarafından işlenen soykırım suçlarına son verilmesini talep eden barışçıl protestocuları üniversitelerde bastırmasını kınadı.

Ofis, barışçıl göstericilere yönelik haksız baskının, ABD hükümetinin özgürlükleri savunma, insan haklarını koruma ve demokrasiyi yayma iddialarının sahteliğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Hareketin siyasi bürosu, Amerikan vatandaşlarının barışçıl gösteri yapma hakkını vurgularken, toplumsal bilincin giderek arttığını yansıtan ahlaki duruşlarını övdü.

Perşembe günü Ensarullah lideri Abdul Malik El Husi, ABD kampüslerinde Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen protestolara değinerek, resmi makamların kendilerine yönelik tutumunun "kötü ve tüm mülahazaları aşan" bir tutum olduğunu vurguladı.

Amerikalıların "ne yasalarına, ne anayasalarına ne de yükselttikleri ve övündükleri hiçbir unvana saygı duymadıklarını" söyleyen El Husi, Gazze'de yaşananların dehşetine uyanmaya başlayan bilinçli hareketi engellemeye yönelik bir Amerikan ve Batı çabası olduğunu açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı