Fas'ta Binler Gazze İçin Yürüdü

Fas'ta Binler Gazze İçin Yürüdü

Ükenin kuzeyindeki Meknes şehrinde binlerce Faslı, Gazze'ye destek ve İsrail'in Gazze Şeridi sakinlerine yönelik soykırımına son verilmesi talebiyle dayanışma yürüyüşüne katılıyor.

Pazar günü binlerce Faslı, Gazze'ye destek ve destek vermek, Şeridi'nde yaşayanlara yönelik soykırıma son verilmesini talep etmek ve Batılı üniversitelerdeki gösterileri desteklemek amacıyla Fas'ın kuzeyindeki Meknes şehrinde bir dayanışma yürüyüşüne katıldı. Gazze'ye destek.

Fas Normalleşmeye Karşı Gözlemevi, Filistin halkının maruz kaldığı İsrail katliamlarını, soykırımı ve etnik temizliği kınadı.

Düzenlenen yürüyüşün "onbinlerce çocuğun, kadının ve yaşlının ruhunun kesilmesini" anmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Katılımcılar "Batılı ülkelerin İsrail'le suç ortaklığını, devam eden silah tedarikini ve siyasi desteklerini" kınadılar.

Yürüyüş sırasında Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Laayoune'de Filistin", "Mescid-i Aksa seliyle Fas halkı" ve "Mescid-i Aksa halkı zafere ve kurtuluşa kadar yürüyor" sloganları attı. .” "Halk normalleşmeyi yıkmak istiyor" ve "Halk Filistin'i kurtarmak istiyor" pankartları da taşındı.

Başkent Rabat da dahil olmak üzere Fas'ın pek çok kentinde sürekli olarak Filistin halkıyla dayanışma amacıyla, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığının sona ermesi, ablukanın kaldırılması ve yardım girişi talebiyle kitlesel nöbetlere sahne olması dikkat çekiyor.