Yıldırım: En büyük destekçimiz imam hatipliler

Yıldırım: En büyük destekçimiz imam hatipliler

Yardım konusunda en büyük desteği imam hatip camiasından gördüklerini belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ''Hayatım boyunca imam hatip lisesinde okuyup, İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmayışımın acısını çektim'' dedi.

İmam Hatip camiasının ve mensuplarının kurulduğu ilk günden beri İnsani Yardım Vafkı (İHH)'nın en büyük destekçisi olduğunu belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Bosna savaşı sırasında bölgeye ilk yardımı gönderenlerin de imam hatip mensupları olduğunu söyledi. İHH Başkanı Yıldırım, 'Hikmet' buluşmaları kapsamında Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ‘'Ümmet Şuuru ve İnsani Yardım' konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören kız öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılanan Yıldırım, hayatında en çok imrendiği neslin imam hatip nesli olduğunu ifade etti. Lise yıllarında manevi yönden zayıf biri olduğunu ve bir imam hatipli arkadaşının kendisini imam hatip camiası ile tanıştırmasının namaza başlamasına vesile olduğunu vurgulayan Bülent Yıldırım, ‘'Ben hukuk fakültesi mezunuyum. Ancak hayatım boyunca imam hatip lisesinde okuyup, İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmayışımın ezikliğini yaşadım. Sizlerden ricam Arapça konuşmayı iyi öğrenin. Bunu yanında başka lisanları da öğrenin. Unutmayın ki yabancılar İslam dini ile ilgili kafa yoruyorlar ve onları nasıl zayıflatıp, işgal edebiliriz'' diye hesaplar yapıyorlar'' dedi.

AFRİKA DA MÜSLÜMANLAR AZINLIK OLDU

Afrika da 100 yıl önce Müslümanlığın en yaygın din olduğunu belirten Bülent Yıldırım, misyonerlerin yürüttüğü Hristiyanlaştırma çalışmaları yüzünden bölgede bugün Müslümanların azınlık konumuna düştüğünü söyledi. İslam dinini geniş kuşaklara yaymanın her Müslümanın görevi olması gerektiğinin altını çizen Yıldırım şunları söyledi: ‘'Afrika'da insanları Hristiyanlaştırmak için Müslümanların köylerine kiliseler inşa ettiler. Yaptıkları kiliselerin bahçesine de su kuyusu yaparak buradan su almaya gelen Müslümanları Hristiyanlığa davet ettiler. Böylece yüzlerce Müslüman köyünü Hristiyanlaştırmayı başardılar. İHH ekipleri Afrika'da dağıttıkları kurbanlar ile daha önce Müslümanken Hristiyanlığı seçen onlarca köyü yeniden Müslüman olmalarını sağlayıp hep birlikte Kelime-i Şahadet getirmişlerdir. Çünkü fakir insanı ikna etmek çok kolaydır'' 

"İSRAFTAN KAÇININ"

İHH Başkanı Yıldırım, yaptığı söyleşide İmam Hatip öğrencilerinden israftan kaçınmalarını istedi. Bir Müslüman kadının onlarca eşarbının ve 100 çift ayakkabısının olmasını doğru bulmadığını ifade eden Yıldırım, ‘'İsraf başkasının hakkını gasp etmektir. İHH'nın yetim kampanyasına destek vererek hepiniz ayda 90 TL ile bir yetimin hayatını kurtarabilirsiniz'' dedi. Yıldırım Mavi Marmara saldırısının yıl dönümümü olan 31 Mayıs'ta öğrencileri Mecidiyeköy ‘den başlayarak İsrail Konsolosluğu önünde son bulacak yürüyüşe katılmaya davet etti. Bülent Yıldırım'ın imam hatip buluşmasına Bakırköy Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürdü Ercan Yaren, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir ve BAKİMDER Başkanı Dr. Hasan Gökçeoğlu da hazır bulundu..