Yemen'de Husiler stratejik iki kenti ele geçirdi

Yemen'de Husiler stratejik iki kenti ele geçirdi

Yemen'de Husiler, Kızıldeniz sahilindeki stratejik El Hadide ve Damar kentlerini ele geçirdi; orduya ait depolardaki askeri malzemelere el koydu

Yemen'de Husiler, Kızıldeniz sahilindeki stratejik El Hadide kentini ve kuzey bölgesinin başkenti Damar kentini ele geçirdi. Gruplar orduya ait depolardaki askeri malzemelere el koydu.

Yemen'in batı bölgesinin başkenti olan El Hadide'yi ele geçiren Husi gruplar, kentteki yolları kesip kontroller yapmaya başladı.

Husi grupların kenti teslim almasıyla ilgili konuşan bir kaynak, bunun silahlı bir saldırı sonucu gerçekleşmediğini söyledi. Kaynak, bunun bir devir teslim gibi olduğunu, kentte bulunan güvenlik güçlerinin kenti Husi gruplara teslim ettiğini söyledi.

Diğer taraftan, bazı görgü şahitleri Husi grupların, Yemen'in kuzey bölgesinin başkenti Damar'da da 6 bölgede güvenlik kontrol noktası oluşturduğunu söyledi. 

Kontrol noktalarının kentin önemli bölgelerine kurulduğu belirtiliyor. Bu noktalardan birinin kentin yönetim binasının yakınlarında bir bölge olduğu diğer bir tanesinin de kentteki üniversitenin yakınında olduğu bildiriliyor.