Vicdanın Sesi Fransa'da da Duyuldu

Vicdanın Sesi Fransa'da da Duyuldu

Fransız öğrenciler, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırganlığını kınamak ve ülkelerinin olaylara yönelik politikasını kınamak için birçok üniversitede gösteri yapıyor ...

Fransız öğrenciler, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırganlığını kınamak ve ülkelerinin olaylara yönelik politikasını kınamak için birçok üniversitede gösteri yapıyor ve üniversite yönetimleri polise öğrencileri sınır dışı etmesi için müdahale çağrısında bulunuyor.

Fransız üniversitelerindeki öğrenciler, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaklaşık 7 aydır devam eden saldırganlığını ve burada Filistin halkına karşı gerçekleştirilen katliamları kınamak için hareketini genişletiyor.

Bu protestonun bir parçası olarak Fransız öğrenciler, üniversite yönetiminden İsrail'in uygulamalarını kınamasını talep ederek Paris'teki prestijli Sciences Po Üniversitesi'nin girişlerini kapattılar.

Bazıları Gazze'yle dayanışma amacıyla Filistin kefiyesi giyen öğrenciler, üniversite pencerelerine ve bina girişine Filistin bayrakları astı ve Filistinlileri destekleyen sloganlar attı.

Ayrıca Sorbonne Üniversitesi, Fransa'nın Gazze Şeridi'ndeki savaşa ilişkin izlediği politikayı reddettiklerini ifade eden ve ülkelerinin hükümetine "İsrail"e yaptırım uygulaması çağrısında bulunan öğrencilerinin hareketine de tanık oldu.

Gösteri, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü yönetiminin Fransız polisine enstitü içinde protesto yapan öğrencilere müdahale etmesi ve onları dışarı atması yönünde çağrıda bulunmasının ardından gerçekleşti.