Yapıcıoğlu: Ölüm Tehdidi Aldım

Yapıcıoğlu: Ölüm Tehdidi Aldım

PKK’nin, 7 Ekim’de fakirlere Kurban eti dağıttıkları sırada 6 üyesini şehid ettiği HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ÜLKE Tv’ye konuştu. PKK saldırısında 6 üyelerinin mazlumca şehid edildiğini belirten Yapıcıoğlu, kendisinin de ölümle tehdit edi

PKK’nin saldırılarıyla ilgili ÜLKE Tv’ye konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, ölüm tehdidi aldığını belirterek, “Bana mesaj göndererek, ‘seni öldürmek boynumuzun borcudur’ tehdidinde bulundular. Zannettiler ki bizi korkuta bilecekler. Biz şuna iman etmişiz; bizi yaratan Allah cc herkese bir ecel tayin ettiği bize tayin etmiştir. Vereceğimiz nefeslerin sayısı bellidir.  Allah’u Teala dilemedikçe hiç kimse bir başkasına zarar veremez.” ifadelerini kullandı.

“HDP Sorun Olmaktan Vazgeçsin”

“HDP gerçekten Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia ediyorsa, Kürtlerin sorunlarını veya Kürt meselesini çözümünde aktör olmak istiyorsa, kendisi Kürtler için bir sorun olmaktan çıksın” diyen Yapıcıoğlu, “Kürtlere bir iyilik yapmak istiyorsa onları birbirine düşürmekten vazgeçsin” tavsiyesinde bulundu.

“Biz Asla Bölgeyi Terk Etmeyeceğiz”

Çatışma ortamını doğru bulmadıklarını yenileyen Yapıcıoğlu,  ancak kendilerini savunmaktan geri durmayacaklarını ifade ederek, “Bizi korkutup sindirmek, oradan çıkarmak gibi bir düşünceleri varsa, bir hülyaları, bir rüyaları var, o rüyadan uyansınlar lütfen. Bu gaflet uykusudur. Biz asla bölgeyi terk etmeyeceğiz. Bizimle beraber yaşamayı öğrenecekler. Biz kimsenin kurbanlık koyunu da değiliz. Dünyanın her yerinde kendisine bir saldırı yönelmiş olan ölüm tehdidi altındaki veya namluların kendisine doğrultulmuş olan kişiler kendisini savunması meşrudur. Ölmemek için, onlara yem olmamak için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi. (Hürseda Haber)