Uzun Menzilli Füze Sisteminde "Milli Proje" Kararı

Uzun Menzilli Füze Sisteminde "Milli Proje" Kararı

Savunma Sanayii İcra Komitesince, uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin yerli imkanlarla geliştirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi ve bu çerçevede mevcut projenin iptal edilmesine karar verildiği bildirildi.

Savunma Sanayii İcra Komitesince, uzun menzilli hava ve  füze savunma sisteminin yerli imkanlarla geliştirilmesi çalışmalarına ağırlık  verilmesi ve bu çerçevede mevcut projenin iptal edilmesine karar verildiği  bildirildi. 
 
  Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Savunma Sanayii  Müsteşarlığının, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi üzerine  yaptığı etraflı ve detaylı çalışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında  toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi'ne sunduğu hatırlatıldı. 
 
 İcra Komitesi'nin, yaptığı değerlendirmeler neticesinde uzun menzilli  hava ve füze savunma sisteminin yerli imkanlarla geliştirilmesi çalışmalarına  ağırlık verilmesi, bu çerçevede mevcut projenin iptal edilmesi ve bu konuda daha  geniş çerçeveli bir yaklaşımın benimsenmesini 13 Kasım 2015 tarihinde  kararlaştırdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
 "Bu kararın alınma sürecinde savunma politikalarımızın, caydırıcılık  unsuruna ağırlık veren uzun vadeli milli çalışmalara dayanması gerektiği  değerlendirilmiştir. Bu bağlamda, bugüne kadar yapılan görüşmelerde detaylı  olarak tartışılan teknolojik işbirliği ve milli kapasitemizi geliştirme imkanları  önümüzdeki süreçte tümüyle değerlendirilecektir. Bu değerlendirmelerin de katkısı  ile çalışmaların mümkün olduğu kadar geniş kapsamlı ve uzun soluklu, ülkemizin  savunmasında en ileri sistemlerin kullanımına yönelik bir ortaklık anlayışında  yürütülmesi yönündeki çabalara devam edilmesi aynı toplantıda  kararlaştırılmıştır."