Uluslararası   Af Örgütü Hindistan'a  Tepki Gösterdi

Uluslararası Af Örgütü Hindistan'a Tepki Gösterdi

Af Örgütü, Hindistan'daki Müslüman evlerini yıkma kararını kınadı... ve 4.000 ailenin yerinden edilmesi konusunda uyarıda bulundu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Uluslararası Af Örgütü, bir Hindistan mahkemesinin ülkenin kuzeyindeki Haldwani şehrinde Müslümanlara ait binlerce evi yıkma kararını kınadı ve bu hareketin 4.000'den fazla ailenin yerinden olmasına yol açacağı uyarısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, "Hükümetin demiryolu yetkililerinin, Uttar Khand'ın Haldwani kasabasının Banbhul Pura ilçesinde demiryoluna ait arazide yaşayan 4.000'den fazla aileyi Uttar Khand Yüksek Mahkemesi'nin emriyle zorla tahliye etme kararını kınıyoruz." .dedi

"Hükümet, herkes için temel düzeyde konut sağlanmasına öncelik vermek yerine, kuzey Hindistan'da kaydedilen en soğuk kışlardan birinde toplumun sosyal ve ekonomik açıdan en dezavantajlı üyelerinden bazılarını evsiz bırakmayı planlıyor" diye ekledi.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre, "demiryolu yetkilileri, projelerini bölgede yaşayan insanlar pahasına, onları uygun şekilde bilgilendirmeden veya alternatif konut bulmaları için onlara tazminat ödemeden geliştirmeyi amaçlıyor."

Uluslararası insan hakları standartlarının yetkililerin, evleri için mülkiyet belgesi olmayanlar da dahil olmak üzere tahliyeler nedeniyle kimseyi evsiz bırakmamasını gerektirdiğini vurguladı.

Uluslararası Af Örgütü, Hindistan makamlarını, olaydan etkilenen herkese ayrımcılık yapmaksızın yeterli tazminat sağlamaya çağırdı.

Bu haftanın başlarında, Haldwani şehrinin bulunduğu Uttar Khand eyaletindeki Yüksek Mahkeme, bir tren istasyonu inşa edilmesi lehine Müslüman aileler için 4.500 evin yıkılması kararını onayladı

Bu haftanın başlarında, Haldwani şehrinin bulunduğu Uttar Khand eyaletindeki Yüksek Mahkeme, bir tren istasyonu inşa edilmesi lehine Müslüman aileler için 4.500 evin yıkılması kararını onayladı ve bölge sakinlerine başlamadan birkaç gün önce verdi. Hint medyasına göre evleri yıkmak.