Ukranya'da CIA'nın İzi Belgelendi

Ukranya'da CIA'nın İzi Belgelendi

ABD gizli servisleri FBI ve CIA'nin Ukrayna'da yönetime danışmanlık yaptığı iddia edidi.

FBI ve CIA'nın Ukrayna yönetimine güç birimlerinin oluşturulması konusunda yardım ettiği ve ülkenin güneydoğusundaki özel operasyonlarla ilgili danışmanlık yaptığı iddia edildi.

Alman Bild gazetesinin haberine göre gizli servis uzmanlarının Kiev'e güç birimlerinin oluşturulmasında yardım ediyor ve ülkenin güneydoğusundaki özel operasyonlarla ilgili danışmanlık yapıyor.

 

 

 




Gazete, gizli servis uzmanlarının Kiev'e güç birimlerinin oluşturulması konusunda yardım ettiğini ve ülkenin güneydoğusundaki özel operasyonlarla ilgili danışmanlık yaptığını bildirdi. Bild, Alman güç birimlerindeki kaynaklara dayandırdığı haberinde, Amerikalıların Ukrayna'da milislerle doğrudan çatışmalara girmediğini, faaliyet alanlarının Kiev ile sınırlı olduğunu belirtti.


FBI çalışanlarının ayrıca Kiev yönetimine organize suçla mücadelede yardım ettiği ifade edildi. ABD'nin finansal suçlardan sorumlu komiserleri ile analiz uzmanlarının görevden uzaklaştırılmış Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in aktiflerini arama konusunda destek verdiği kaydedildi.

7 Sabah