Türkiye Tekfirci Teröristlere Karşı Emperyalist Koalisyona Katıldı

Türkiye Tekfirci Teröristlere Karşı Emperyalist Koalisyona Katıldı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin ABD öncülüğünde kurulanTekfirci Terörist örgüt IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona katılma sözü verdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Terörle Mücadele Küresel Forumu'nda Türkiye'nin ABD'nin öncülüğünde IŞİD'e karşı oluşturduğu koalisyonun mücadelesinde ön cephede yer alacağını söyledi.

Foruma Katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da bir açıklama yaparak,  AB ile 29 ülkeden oluşan forumun toplantısının başında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör bağlamında şu an önlerindeki en yakın tehdidin IŞİD olduğuna değinerek, bu kapsamda Türkiye'nin terör örgütlerine karşı mücadelede yükün önemli bir kısmını üzerine aldığını, 75 civarında ülkeden 1000'in üzerinde yabancı savaşçıyı sınırdışı ettiklerini belirtti.

Şu anki en yakın tehdidin IŞİD olduğunu ve Amerikalı mevkidaşı John Kerry'nin IŞİD'in yok edilmesi gerektiği yönündeki sözlerine tamamen katıldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye, bu yükün (terörle mücadelenin) büyük bir kısmını, aslan payını yüklenmek zorunda kaldı. Yaklaşık 75 ülkeden 1000'i aşkın yabancı terör savaşçısının tespiti ve sınırdışı edilmesi için kaynaklar ayırmak zorunda kaldık" dedi.

Çavuşoğlu, uluslararası ortaklarla birlikte, 6 binin üzerinde potansiyel yabancı savaşçıyı içeren "giriş yasağı listesi" oluşturduklarını da belirtti.

Bu arada ABD’nin 5 Arap müttefikiyle birlikte Suriye’deki tekfircilerin hedeflerini vurmasını olumlu bulduğunu ve ara vermeden sürmesi gerektiğini belirten Erdoğan da, IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin atacağı adımları New York dönüşünde hükümetle birlikte belirleyeceklerini söylemişti.

Erdoğan, IŞİD karşıtı mücadeleye verilecek desteğin kapsamına ilişkin bir soruya ise “Arkadaşlar, her türlü kapsar. Askeri, siyasi hepsi…” karşılığını vermişti.