Tekin: MHP ve HDP'denSatılık Vekiller Çıkabilir

Tekin: MHP ve HDP'denSatılık Vekiller Çıkabilir

Genel Sekreteri Gürsel Tekin 'satılık vekillerin' CHP'den değil de MHP ve HPD'de olacağını ima ettii.

Seçimlerden önce Türkiye'nin 2 gün içerisinde Suriye'ye gireceğini iddia edip ardından çark eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin iddialarına bir yenisini ekledi. An­ka­ra­'da­ki trans­fer ku­li­slerine ilişkin bir gazeteye değerlendirmelerde bulunnan Tekin AK Parti'nin tek başına hükümet kurmak için gereken 18 vekili transfer etmeye çalıştığını iddia etti. Tekin açıklamasında "AK­P'­nin 258 milletve­ki­li var. İk­ti­da­rı­nı ko­ru­yabilmek için mu­ha­la­fet­ten 18 ve­ki­lin des­te­ği ge­re­ki­yor. Trans­fer pe­şin­de­ler" ifadelerini kullandı. Tekin transfer paralarının ise Katar'dan geleceğini ileri sürdü.

CHP'DEN ÇIKMAZ MHP VE HDP GARANTİ DEĞİL

CHP'de bu tür transferlerin asla olmayacağını belirten Tekin, diğer muhalefet partileri için "MHP ve HDP'nin içinde de olacağına milyonda bir ihtimal vermek istemiyorum" değerlendirmesi yaparak satılık vekillerin bu iki partide olduğunu ima etti.

SURİYE BALONU PATLAMIŞTI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçimlerden önce çeşitli gazete ve televizyonlarda hükümetin savaş çıkarma planı yaptığı ve Türkiye'nin 2 gün içerisinde Suriye'ye gireceğini iddia etmişti. Tekin, cemaatin yayın organları Samanyolu Televizyonu ile Bugün TV'de iki gün boyunca aynı açıklamayı yaparak iddiasında kararlı olduğunu vurgulamıştı. Tekin iddiasında yanıldığını "Kesinlikle böyle bir şeyin olmamasından dolayı kesinlikle memnuniyet duyarım. SayınDavutoğlu da bu konu hakkında olmayacağını duyurdu. Ve bu meseleden dolayı yanıldığım için de çok mutlu oldum" ifadeleri ile dile getirmişti.