Tayyar: ABD Konsolosu Kovulsun

Tayyar: ABD Konsolosu Kovulsun

AK Parti Antep Milletvekili Şamil Tayyar, ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza'nın ne zaman Urfa, Antep Diyarbakır ve diğer bölge illerine gitse, o ilde olay çıktığını belirterek, Espinoza'nın Türkiye'den kovulmasını istedi.

AK Parti'li Tayyar, daha önce İlke Haber Ajansı ile Doğruhaber Gazetesi’nin dikkat çektiği önemli bir konuya parmak bastı.

Haber 7'den edinilen bilgiye göre, ABD Adana Konsolosu Espinoza'nın gittiği her şehirde karışıklığa neden olduğunu belirten Şamil Tayyar, Espinoza'nın Türkiye'den kovulması gerektiğini söyleyerek, “ABD Büyükelçiliği, Gaziantep'te Suriyeli muhaliflerin kaldığı bir binayla ilgili bir açıklama yaparak buranın riskli olduğunu ve buraya saldırı yapılabileceğini açıkladılar. Bununla beraber çok ince bir işçilik yapıyorlar.” dedi.

“HDP ve PKK'lılarla Sıkça Görüyor”

Espinoza'nın sürekli olarak Antep, Urfa ve çevre illere gittiğini söyleyen AK Partili Vekil, “Ve ne zaman oraya gelse, ardından olay çıkar. HDP ve PKK'lılarla sıkça görüşür. Gaziantep'teki bazı STK’ları harekete geçirmeye çalışarak, bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar ve tahrik ediyorlar.” şeklinde gözlemlerini paylaştı.

İstihbarat Zafiyetimiz Var

ABD Konsolosu Espinoza'nın bölgedeki ziyaretlerinin mercek altına alınması gerektiğini belirten Şamil Tayyar, “Üzülerek görüyorum ki, ABD Adana Konsolosu'nun o bölgedeki ziyaretlerine ilişkin sağlam bir takip yapılmıyor. Aynı durum ABD'de olsa bu durum böyle olmazdı. Bizim bu konuda bir istihbarat zafiyetimiz var. ABD Adana Konsolosunu mümkünse o bölgeye sokmasanız. Hatta Türkiye'den göndermeniz lazım. Eğer siz bir ülkenin iç ilişkilerini karıştıracak faaliyetlerde bulunuyorsanız, istenmeyen adam ilan etmeniz lazım.” dedi.(Hürseda Haber)