Suudiler Bunu da Yaptı!

Suudiler Bunu da Yaptı!

Yaşadıkları şehire defnedilmelerine izin verilmedi!

Suudi rejimi Cuma günü İmam Hüseyin Camii'ne gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yaşadıkları şehrin kabristanına defnedilmelerine izin vermedi. Ed-Demam şehrinde herkesin defnedilebildiği umumi kabristanın kapısı Cuma günü menfur bir terör saldırısı sonucu namaz esnasında hayatlarını kaybedenlere kapatıldı. Suudi yönetimi, saldırıda hayatını kaybedenlerin naaşlarının Ed-Demam şehrine 130 km uzaklıkta bulunan El-İhsa şehrinde toprağa verilmesi gerektiğini söyledi.

Ed-Demam şehrinde yaşayan Şiiler, cenazelerini bu şehrin umumi kabristanına defnedemiyor. Şehir sakinlerinden birisi Şiilerin defnedilmesi için özel bir mülkü tahsis etmesine rağmen Suudi rejimi yetkilileri buna engel oldu ve bu şehirde Şii kabristanı olamayacağını söyledi.

Saldırı da hayatını kaybedenlerden"Abdulcelil ve Muhammed" isimli şahısların babası Cuma Ebreş, Suudi yetkililerden evlatlarını bu şehrin mezarlığına defnetmesine veya Şiilere özel bir kabristan tahsis edilmesine izin vermelerini istedi.

Bu olayın ardından Eş-Şerkıyye bölgesine bağlı Seyhat şehri kabristanı yetkilileri,camiye düzenlenen saldırıda ölenlerin naaşlarının kendi şehirlerindeki kabristana defnedilmesine muvafakat etti.

shafaqna