Suudi ve Umman Heyetleri, Yemen'deki Ateşkesi Görüşmek İçin  Sana'ya  Geldi

Suudi ve Umman Heyetleri, Yemen'deki Ateşkesi Görüşmek İçin Sana'ya Geldi

Suudi ve Umman heyetleri, Yemen'deki ateşkesin uzatılmasına ilişkin düzenlemeleri görüşmek üzere Sana'ya geldi

Bir Suudi ve Umman heyeti, savaşı sona erdirmek için nihai bir siyasi çözüme ulaşmaya hazırlanırken meşru Yemen hükümeti ile Husi grubu arasındaki ateşkesi uzatma çabalarının ortasında Cumartesi akşamı Yemen'in başkenti Sanaa'ya geldi.

Kaynağa göre, görüşmelerde "ablukanın tüm sonuçlarıyla kaldırılması, saldırganlığın durdurulması ve tüm devlet çalışanlarının maaşlarının petrol ve gaz gelirlerinden ödenmesi de dahil olmak üzere Yemen halkının tüm haklı haklarının geri verilmesi" de yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan haberlerde "Yemen'deki savaşın sona ermek üzere" olduğu yazıyordu. 8 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Yemen, Husilerin 2014'ün sonunda başkent Sana'a ve birkaç vilayetin kontrolünü ele geçirmesinin ardından başlayan ve Suudi Arabistan liderliğindeki bir Arap askeri koalisyonunun müdahalesinin ardından Mart 2015'ten bu yana yoğunlaşan bir savaşın acısını çekiyor.

Birleşmiş Milletler'e göre Yemenliler, Çin'in sponsor olduğu Suudi-İran anlaşmasının Yemen dosyasına olumlu yansımasını ve on binlerce kurbanı en kötü insani krize sokan devam eden savaşa son vermesini umuyor.

Kaynak: TEVHİDHABER