Süleymani'nin İntikamı Alındı mı  ?

Süleymani'nin İntikamı Alındı mı ?

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Ketaib-i Hizbullah lideri Mehdi Muhendis’in suikaste uğramalarından sonra Dünya genelinde korkulu senaryoların kol gezdiği birkaç gün yaşanmıştı.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi ve Kudüs Gücü’nün yeni Komutanı İsmail Kaani’nin “İntikam” içerikli açıklamaları büyük beklentilere yol açtı.

İran dün Irak topraklarındaki işgalci ABD’nin önemli iki askeri üssüne yaklaşık 20 füze atarak karşılık vermiş ve saldırının akabinde,

“ABD’ye orantılı bir karşılık verildi ve tamamlandı.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

İşgalci ABD Başkanı arkasındaki (Pentagon) heyetiyle yaptığı açıklamada gerilimi azaltacak ifadeler kullanmış ve misilleme yapılmayacağı anlaşılmıştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mukteda es Sadr “Kriz sayfası, İran devleti ve özellikle Trump'ın açıklamaları sonrasında kapandı” dedi. Sadr ayrıca, Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye ABD hedeflerine karşı askeri seçeneği kullanma konusunda sabırlı davranma çağrısında bulundu. Sadr Irak yönetimine de "ABD'nin Irak'ta varlığı son bulsun" diye seslendi.

Buraya kadar yaşananlar ekranlardaki görünen yüz’den ibaret.

Bu gelişmelerin bir de arka planı var.

Süleymani’ye atfedilen önem bu karşılıktan ibaret ise İran ve bileşenleri için hem an itibariyle hem de gelecek itibariyle büyük bir hezimet ve tehlike yaşayacakları anlamına gelir.

Ancak olayların bununla sınırlı kalmayacağını “Sağır Sultan” bile duymuş, öğrenmiş bulunuyor.

Bundan sonra Ortadoğu (Veya Batı Asya’da) her şey çok farklı gelişecek.

-Öncelikle ABD-İran arasında son yıllarda yaşanan PROXİ WAR (Vekalet Savaşı)’nın daha belirgin bir düzleme geçeceği anlaşılıyor.

-Suikastlar döneminin başladığı ve karşılıklı (gizlenmeyen) suikastların yaşanacağı,

-İran’a yakınlıklarıyla tanınan milis güçlerin ve bazı örgütlerin işgalci ABD’nin askeri üslerine ve bölgedeki stratejik hedeflerine mütemadiyen sürecek saldırılar gerçekleştirmeleri,

-İran ve bileşenlerinin uzun bir “YIPRATMA SAVAŞI” yürüterek işgalci ABD’yi Ortadoğu’dan çıkarmaya çalışacakları,

-İşgalci ABD’nin tüm bunlara karşılık vermekle birlikte ilk bahane veya fırsatta İran’ın NÜKLEER TESİSLERİNE hava saldırısı düzenleyeceği,

-İşgalci ABD’nin bu çekişmeye NATO’yu dahil etmek için uğraşacağı…anlaşılıyor.

YUSUF CAN  DOĞRU HABER