Soma'da madencilerden istifa kararı!

Soma'da madencilerden istifa kararı!

Maden faciasında iş yerinde örgütlü sendika Maden-İş'in de sorumluluğu bulunduğunu iddia eden bir grup işçi, toplu istifa kararı aldı.

Soma Kaymakamlığı önüne sabah saatlerinde gelmeye başlayan işçiler, sendika yöneticilerinin işverenle işbirliği halinde olduğunu ve faciada sorumluluğu bulunduğunu iddia ederek, bugün sendikadan toplu halde istifa etme kararı aldıklarını açıkladı. Geçen hafta kaymakamlık önünde oturma eylemi yapan ve Ankara'da hükümet, siyasi parti grupları nezdinde yaptıkları görüşmelerin ardından bu eylemlerine son verenlerin de bulunduğu işçilerin sayısının kısa sürede arttığı gözlendi. 
O raporu bakın kim vermiş! 
İlçe merkezinde bir internet kafenin yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından ücretsiz internet hizmetinden yararlanma imkanı bulan işçiler, sendikadan "e-devlet" sistemini kullanarak istifa etmek için kaymakamlık önünde toplanmayı sürdürüyor. 
Eski sendika yöneticisini de protesto ettiler
Alanda toplanan işçilerin yanına gelen Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Ege Bölgesi Şubesinin eski başkanlarından Naim Sezer de protesto edildi.