Siyonistler  Kuklası Bahreyn'den Memnun

Siyonistler Kuklası Bahreyn'den Memnun

İşgal yönetiminin İletişim Bakanı Ayoob Kara, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al-Halife’nin İsrail’in Suriye’deki mevzilere düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı açıklamaları “tarihi bir destek” olarak değerlendirdi.

şgal yönetiminin İletişim Bakanı Ayoob Kara, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al-Halife’nin İsrail’in Suriye’deki mevzilere düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı açıklamaları “tarihi bir destek” olarak değerlendirdi.


Twitter’dan paylaşım yapan Halid bin Ahmed “İran bölgedeki mevcut durumu bozmayı sürdürdüğü ve ülkelere füze ve askeri gücüyle müdahale etmeyi mübah gördüğü sürece, İsrail de dahil olmak üzere bölgedeki her devlet tehlikenin kaynağını yok ederek kendisini savunma hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.


Ayoob Kara ise Twitter üzerinden bu paylaşıma ilişkin yaptığı yorumda “İran’ın saldırganlığına karşı İsrail’e verilmiş tarihi bir destek…” ifadelerini kullandı. Kara “Bu destek Ortadoğu’da yeni ittifakların var olduğunun ve İsrail’in bu ittifakın önemli bir parçası olduğunun ifadesidir” diyerek paylaşımlarını sürdürdü.


İsrail Hava Kuvvetleri Suriye’deki çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlemiş ve bu saldırıların İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı “Kudüs Gücü”nün Suriye’den işgal altındaki Golan Tepelerine doğru 20 füze fırlatmasının ardından başladığını iddia etmişlerdi.


Rusya Savunma Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 28 adet F-16 ve F-15 cinsi İsrail savaş uçağının Suriye’deki mevzileri hedef alan saldırılarda ortak hareket ettiği ve 60 adet füze fırlatıldığı ifade edildi.


Rusya Savunma Bakanlığının ifadesine göre İsrail, İran’a bağlı güçlerin konuşlandığı bölgeleri ve Şam ve Güney Suriye’deki hava savunma sistemlerini hedef aldı. Buna rağmen Suriye Hava Savunma Gücü İsrail’in fırlattığı füzelerin yarısından fazlasını düşürdü.


Rusya’nın açıklamaları İsrail’in Kuneytra’daki bölgelere düzenlediği saldırılara cevaben İsrail’in Golan’daki 4 askeri mevzisine düzenlenen ve Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi’nin engellemekte başarısız olduğu onlarca füzenin ardından geldi.


İlk fırlatılan füzelerin 50’den fazla olduğu ve hedef aldığı bölgelerde Teknik ve Elektronik İnceleme Askeri Merkezi, Batı Zincirindeki Kablolu ve Kablosuz Ağları Dinleme Merkezi, İletişim ve Haberleşme Sistemleri İletişim İstasyonları, Kara Operasyonları Esnasında Kullanılan Hassas Silahlar Birimi Gözlemevi, askeri helikopter iniş yeri, 810 Tugayının Askeri Komutanlık Üssü gibi önemli merkezlerin yer aldığı ifade edildi.


Ayrıca İsrail’in her türlü hamlesinin daha sert ve ağır bir karşılık bulacağı ve İsrail’in her yerini etkileyeceği ifade edildi.


İsrail bir yandan detayların gizlenmesi hususunda uyarı geçerken bir yandan da Golan’daki vatandaşlarından sirenleri duymaları halinde sığınaklara girmelerini talep etti.