'Sivil Şehitlik' unvanı verilmeyecek

'Sivil Şehitlik' unvanı verilmeyecek

Hükümet, maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçiye 'sivil şehitlik' unvanının verilmesi için hazırlanan taslaklarda karar alamadı.

Hükümet, Soma'da meydana gelen maden kazasının ardından ölen işçiler için "sivil şehitlik" unvanından vazgeçti, işçiler şehit haklarından yararlanabilecekler, ancak ''sivil şehitlik'' unvanı alamayacaklar.

"SİVİL ŞEHİTLİK" UNVANI VERİLMEYECEK

Dün Bakanlar Kurulu toplantısında mevcut yasa ve sivil şehitlik ile ilgili hazırlanan taslak çalışmalardan sonuç çıkmadı. Anka'nın haberine göre; Hükümet, sadece Soma işçileri için sivil şehitlik unvanının getirilmesi konusunda sıkıntı yaşadı. Bu düzenlemenin geriye dönük işlemesi ve bundan sonra da iş kazalarında ölenler için aynı düzenlemenin istenebileceği gibi formülleri değerlendiren Hükümet, ölen işçilere "sivil şehitlik" unvanını vermekten vazgeçti, ancak işçilerin yakınları tüm şehitlik haklarından yararlanabilecekler.

ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANACAK

Meclis'e gelmesi beklenen yasal düzenlemede ölen işçilerin yakınlarına ölüm aylığı bağlanması, yakınlarından bir kişinin devlet kurumlarında istihdam edilmesi, okuyan öğrencilere devlet bursu verilmesi gibi düzenlemelerin yer alması bekleniyor.