Şişli‘de Deprem Üstüne Deprem

Şişli‘de Deprem Üstüne Deprem

Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü depremi. İnönü’nün istifa eden danışmanı Adnan Aslan’ın söyledikleri şoke etti. Aslan, “Ne Emir Sarıgül'ü ne de Mustafa Sarıgül'ü bire bir tanırım. 3 aylık bir süre içinde gördüklerim, tanık olduğum şeyler mide bulandırıcı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün istifa eden Danışmanı Adnan Aslan'ın bir açıklama yaparak istifa etmesi belediyede deprem etkisi yaptı. Dönemin Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ile gündeme gelen Şişli Belediyesi'nde değişen olmadı. İstifa gerekçesini Akşam'a açıklayan Aslan, “Ne Emir Sarıgül'ü ne de Mustafa Sarıgül'ü bire bir tanırım. 3 aylık bir süre içinde gördüklerim, tanık olduğum şeyler mide bulandırıcıydı” dedi. İşte o açıklamalar:
SARIGÜL'ÜN ADAMI DEĞİLİM
“Başkan İnönü, beni oraya Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'ün yerleştirdiğini söylüyor. Ne Emir Sarıgül'ü ne de Mustafa Sarıgül'ü bire bir tanırım. Şişli Belediyesi'ndeki olaylardan sonra beni buraya Kemal Kılıçdaroğlu önerdi. 3 aylık bir süre içinde gördüklerim, tanık olduğum şeyler mide bulandırıcıydı. Yazdığım iddiaların hepsi doğrudur. İnönü bunları yalanlayabilir. Onun yerinde olsam susarım. Usulsüzlüklerin belgesi var.”
İŞTE O İDDİALAR
İnönü ile ilgili şu iddialara yer verildi: Çok daha vahimi ise Başkan Hayri İnönü'nün, Şişli Belediyesi'ndeki görevini, kendisine ve ailesine çeşitli biçimlerde maddi çıkar sağlamak yönünde kullanmasıdır. Söyledikleri yalandır.
Telefonla ulaştığımız Hayri İnönü, 'Bunların hepsi yalan. Başka bir şey demiyorum' dedi.
İstifasına neden olan gelişmeleri tek tek sıralamıştı
Şişli Belediyesi'nin iştiraki olan Kent-Yol'un Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkan danışmanlığı görevini yürüten Ali Adnan Aslan 9 Nisan'da istifa ettiğini açıklamıştı. Aslan bir mektup kaleme alarak istifasına neden olan gelişmeleri tek tek sıralarken mektupta Başkan Hayri İnönü'nün Belediyecilik anlayışından uzak olduğunu ve yaptığı hamlelerden dolayı Şişli Zabıta Müdürü 'nün yaralanmasına sebep olduğunu söylemişti. Aslan, Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün oğlunun düğün ve balayı masraflarını belediyeyle iş yapan firmalardan karşıladığını iddia etmişti.