Silopi'de Yasak Kısmen Kalkıyor

Silopi'de Yasak Kısmen Kalkıyor

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki sokağa çıkma yasağının yarın 04.30’dan itibaren belirlenen saatler arasında kaldırılacağı duyuruldu.

Konuya ilişkin Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Silopi'de 5 Nisan'da saat 04.30'dan itibaren teröristlerin yakalanması ve halkın can ile mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı. Açıklamada, “24 Nisan'dan her gün 04.30'dan 21.30'a kadar olan saatler arasında sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, akşam saat 21.30'dan sabah saat 04.30'a kadar olan saatler arasında sokağa çıkma yasağı devam etmektedir” denildi.

OPERASYONLAR TAMAMLANDI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, PKK'lıların zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan'da başlatılan operasyon tamamlandı.

19 PKK'lının öldürüldüğü ilçede, yaklaşık bin 550 evde arama yapıldı, 32 el yapımı patlayıcı imha edildi, 14 barikat kaldırıldı. Operasyonda, 2 roketatar, 4 uzun namlulu silah, 11 el bombası, 16 roketatar mermisi, 11 roketatar sevk fişeği, telsiz ile çok sayıda mermi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.