'Şeyh Said'e iade-i İtibar Yapılmalı'

'Şeyh Said'e iade-i İtibar Yapılmalı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Atıf Hoca, Saidi Nursi, Şeyh Said, Seyit Rıza gibi nice haksızlığa, cinayete kurban edilenlere iade-i itibar yapılmalıdır” çağrısında bulundu.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İskilipli Atıf Hoca'nın idam edilmesinin 89. Yıldönümü münasebetiyle Twitter hesabından önemli mesajlar paylaştı

TBMM Genel Kurulunda söz alarak İskilipli Atıf Hoca'yı andığını kaydeden AK Parti'li Uslu, kendisi gibi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'inde genel kurulda Atıf Hoca’yı andığını belirterek, “TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Düşünce ve Eylem Adamı İskilipli Atıf Hoca’nın vefatının 89. Yılında rahmetle andık.” dedi.

"Atıf Hoca, Saidi Nursi, Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın iade-i itibar yapılmalı"

Atıf Hoca, Bediuzzaman Said-i Nursi, Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın iade-i itibar yapılması çağrısı yapan TBMM İdare Amiri Uslu, şunları kaydetti: “Atıf Hoca, Saidi Nursi, Şeyh Said, Seyit Rıza gibi nice haksızlığa, cinayete kurban edilenlere iade-i itibar yapılmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında “Yeni Türkiye’ye” iade-i itibar bir atıfet olarak çok yaraşacaktır.”

“Sabırsızlıkla bekliyoruz”

Türkiye'nin geçmişteki acılar ve ayıplarla yüzleşerek toplumsal barışa ivme kazandırması gerektiğinin altını çizen Salim Uslu, “İstiklal Mahkemeleri kayıtları ve karartılmış gerçeklerin aydınlığa çıkartılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye geçmişteki acılar ve ayıplarla yüzleşerek toplumsal barışa ivme kazandırmalı.” dedi. (Hürseda Haber)