Şeyh Ali Salman’ın Tutukluluğu Devam Edecek

Şeyh Ali Salman’ın Tutukluluğu Devam Edecek

Bahreyn Mahkemesi, Bahreyn’deki muhalif El-Vefak Partisi Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın dünkü duruşmasında, tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki mahkemenin 22 Nisan tarihinde görülmesine karar verdi. Mahkemeye partiye mensup üyelerin ve partidek

Bahreyn Mahkemesi, Bahreyn’deki muhalif El-Vefak Partisi Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ın dünkü duruşmasında, tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki mahkemenin 22 Nisan tarihinde görülmesine karar verdi. Mahkemeye partiye mensup üyelerin ve partideki üst düzey isimlerin katılımı engellendi.
 El-Vefak Partisi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada mahkemeyle ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bugün Şeyh Selman’ın üçüncü mahkemesi görüldü. Suçu Bahreyn halkının özgürlük ve demokrasi talebini dile getirmek…”
 Genel sekreterliğini Şeyh Selman’ın yürüttüğü parti tarafından yapılan açıklamada mahkemenin kararı “zalim ve provokatör” olarak nitelendi. Bu kararın aynı zamanda siyasi çözüm haklarının ellerinden alındığı anlamına geldiği de belirtildi. Partinin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada yurt dışından çok sayıda avukatın da Şeyh Selman’ın avukatlığını yapmaya hazır olduklarını bildirdikleri ifade edildi.
 Twitter üzerinden gelen yorumlarda da mahkemeye partinin üst düzey isimlerinin ve parti üyelerinin katılımına izin verilmediği dile getirildi.
 Parti tarafından yapılan açıklamada mahkemede, Bahreyn Güvenlik Güçlerinin Bahreyn’deki çeşitli bölgelerde ikamet eden muhalif düşünce mensuplarının evlerine baskın düzenlenmesi hususunun da gündeme geldiği belirtildi.
 Öte yandan, geçtiğimiz Salı günü Bahreyn’de bulunan tanınmış Şii âlimlerden oluşan bir grup, Şeyh Selman’ın hakkında ortaya atılan suçlamalardan acilen beraat etmesi için talepte bulunmuşlardı.
 Yine partinin genel sekreter yardımcısı olan Halil El-Merzuk da Şeyh Selman’ın serbest bırakılmasını talep etmiş ve böyle bir adımın siyasi çözüme giden yolda önemli bir aşama olduğunu ifade etmişti.

iSLAMİ Analiz