Selvi, İhsanoğlu'nun karar kılındığı yeri yazdı

Selvi, İhsanoğlu'nun karar kılındığı yeri yazdı

Yenişafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Cumhurbaşkanlığı seçimine giden yolda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığı sürecinin masaya yatırdı...

İşte Abdülkadir Selvi'nin "Ekmeleddin Bey'in kampanyası Anıtkabir'den mi başlatılacak" başlıklı o yazısı:

MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı aradı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı seçilmesi sürecinde bir rol üstlenmediğini söyledi. Benim siyasi bir kimliğim yok dedi. Paylaşmak istedim.

Ekmeleddin İhsanoğlu ismini Kemal Derviş'in önerdiği yönündeki haberler de bizzat kaynağı tarafından yalanlandı.

Kemal Derviş doğru söylüyor. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini öneren kişi değil. Ama İhsanoğlu ismi üzerinde mutabakat sağlanması için Washington-Pensilvanya-İstanbul arasında yürüyen mekanizmanın içinde yer aldığı söyleniyor.

Bu arada Ekmeleddin İhsanoğlu'nu parlatma seansları başladı. Önce Atatürk'le bir sorunu olmadığını söylettiler. Babası Mehmet İhsan Efendi Kahire'ye çiçek toplamaya gitmiş!

Oldu olacak Ekmeleddin Bey'in seçim kampanyasını Anıtkabir'den başlatın. Seçim şarkısını da Safiye Ayla'nın Atatürk'ün sevdiği şarkılarından yaparsanız, sözde değil özde Atatürkçü olduğunu kanıtlamış olursunuz. Safiye Ayla'nın taş plakları ne güne duruyor canım.

Bir de Ayşe Arman röportajı patlattınız mı tamamdır. İhsanoğlu ailesinin aslında ne kadar çağdaş insanlar olduğunu anlatır bize. Ama üstü çıplak fotoğraf çektirmesin. Ağır ol ki molla desinler kontenjanından girilen Cumhurbaşkanlığı yarışında Ekmeleddin Bey'e zarar verebilir.

Hadi seni kim tutar Ayşe…

Baykal, aday olmayacak

CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı olarak gösterince partideki ulusalcılar ayaklanmıştı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aralarında olduğu 15'e yakın milletvekili ortak bir toplantı yapmıştı.

O andan itibaren gözler Deniz Bey'e çevrildi.

CHP eski Genel Başkanı'nın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı merak edilir oldu.

Toplantıda milletvekilleri CHP adayına karşı deklarasyon yayınlamayı, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı ve hatta CHP'den istifayı tartışmışlar. Ama Baykal yatıştırıcı olmuş.