Referanduma karşı çıkanlar bugün seviniyor

Referanduma karşı çıkanlar bugün seviniyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, "12 Eylül referandumuna karşı çıkanlar bugün tahliyelere seviniyor. Başbakanımızı suçlayanlar AYM'nin kararıyla ne kadar mahçup olsalar yeridir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da düzenlediği basın toplantısında, ''Balyoz Planı'' davasındaki Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından yaşanan tahliyeleri değerlendirirken, şunları söyledi:

"Mahkemeler tüm sanıklar için tahliye kararı verdiler. Kimisi 5, kimisi 3 yıl sonra kimisi 2 yıl sonra kaldıki her biri 20 yıl veya 18 yıla mahkum edilmişken, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla ve ilgili mahkemelerin de tahliye kararı vermesiyle davada tutuklu sanık kalmadı. Bu son yollarda yaşanan önemli olaylardan, belki de çok önemli sonuçlar doğurabilecek olaylardan bir tanesidir. Kim karar verdi. Anayasa Mahkemesi, ona bu yetkiyi kim vermiştir 12 Eylül 2010'da referandumu yapılan anayasa değişikliği. Kim karşı çıkmıştı buna CHP, MHP ve diğerleri. Bunu kim savunmuştu, AK Parti. Tarihin garip bir tecellisine bakın ki o gün hayır diyenler ah ne iyiymiş, Allah senden razı olsun Anayasa Mahkemesi, sen olmasan halimiz ne olacaktı diye sevinç çığlıkları atıyorlar. Demekki özgürlük, demokratikleşme böyle bir şey. O yüzden diktatörlüktü, demokraside geriye gidişti filan deyip, Başbakanımızı veya hükümeti suçlamaya kalkanlar Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla ne kadar mahçup olsalar yeridir" dedi.

12 Eylül davasında karar

Arınç, "Bugün her olayda görüyoruz ki 12 Eylül 2010 referandumuyla anayasa değişikliğini önümüze getiren herşey Türkiye'nin demokratikleşmesine, özgürleşmesine, sivil asker ilişkilerinin normalleşmesine, artık cuntalar ve darbeler döneminin kapanmasına yol açtı. Hiçkimse bugüne kadar ne Kenan Evren'in ne de arkadaşlarının yargılanacağını ve bu mahkeme sonucunda da idam olsaydı idam, idam olmadığı için ağırlaştırılmış müebbet, yaşlarına hürmeten de müebbet ağır hapis cezasıyla cezalandırılacağını düşünenemezdi" şeklinde konuştu.

"Türkiye'yi hedef alan bir noktaya rastlamadık"

Arınç, IŞİD'e ilişkin de, "Bu tür örgütler hem propagandayı çok severler hem tehdidi ve panik havası meydana getirmeyi çok arzu ederler. Ama biz örgütün, buna benzer örgütlerin hem yapılarını hem hedeflerini çok iyi tahlil ediyoruz. Bunların içinde Türkiye'yi hedef alan bir noktaya rastlamadık" diye konuştu.