Özel'den Askere Bayrak Talimatı

Özel'den Askere Bayrak Talimatı

Bayrak indirme olayı sonrası eleştirilen Necdet Özel, benzer bir durumun yaşanması halinde bölgede görevli askere yetki kullanma talimatı verdi.

Dyarbakır'da meydana gelen olaylarda bir göstericinin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nı indirmesi olayı tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Konuyla ilgili siyasilerden sert açıklamalar yapılırken, asker kanadı eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.

BAHÇELİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Dün partilerinin grup toplantılarında konuşan siyasi parti liderleri bayrak indirme olayını kınarken, en sert açıklamayı yapan isim MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu. Bayrağı indiren kişi için "Alnı çatından devrilmesi haktır" açıklamasını yapan Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i de istifaya çağırdı.

"ASKERİN BAHANESİ OLAMAZ"

Başbakan Erdoğan da bayrak indirme olayında sorumlu olarak asker kanadını işaret etti. "Çözüm süreci falan böyle bir şey olmaz. Askerin bahanesi olamaz. Polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse bunu yapacak" diyen Erdoğan "O garnizonun içine girip de bayrağı indireni, indirip gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun. Heralde ben Ankara'dan gelip de o bayrağı indireni, ben indiremeyeceğim" şeklinde konuştu.


Askeri Yetkililer: Vursak Bir Dert, Vurmasak Başka Dert
NECDET ÖZEL TALİMATI VERDİ

Bu açıklamalar sonrası tüm gözler asker kanadına çevrilirken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in kendisine yöneltilen eleştirilerden son derece rahatsız olduğu ileri sürüldü. Bayrak indirme olayında sorumluların bulunması için bölgeye denetleme ekipleri gönderdiği öğrenilen Özel'in bundan sonra benzer bir durumun yaşanması halinde askere her türlü yetkiyi verdiği belirtildi.

FATURA BİLGİN'E KESİLEBİLİR

Askeri kaynaklar yaşanan olay sonrası Necdet Özel'in istifa edeceği iddialarını yalanlarken, denetimler sonrası sunulacak rapor, Türk bayrağının indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın başında bulunan Korgeneral Nejat Bilgin'in de kaderini belirleyecek.