Org. Akar: Büyük Zayiat Verdirildi, SonunaKadar Gidecek

Org. Akar: Büyük Zayiat Verdirildi, SonunaKadar Gidecek

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar, PKK'nın yurt içi ve sınırdışındaki bütün kamplarının ve sığınaklarının vurulduğunu, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini söyledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurt içindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir. Tek pilottan, tek erden en üst düzeydeki komutana kadar bütün arkadaşlarımız sivillere zarar vermeme konusunda çok büyük dikkat, çok büyük hassasiyet göstermektedir" dedi.

 Akar, "Ateş Serbest 2015" tatbikatının başarıyla tamamlanmasının ardından faaliyete katılan TSK personeline seslendi.
     
"Türk Silahlı Kuvvetleri, yasal mevzuat çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yüce Türk milletine yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir" ifadesini kullanan Orgeneral Akar, terörle mücadelenin Türk Silahı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarınca başarılı bir şekilde devam ettirildiğini belirtti.
     
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "Hem Irak'ın kuzeyinde hem yurt içindeki faaliyetlerde çok ciddi oranda silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınakları imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş ve teröristlere ağır zayiat verdirilmiştir, verdirilmeye de devam edilmektedir. Bu mücadelede sonuna kadar gidilecektir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği tam olarak sağlanacak ve herkes rahat ve huzur içinde, bir bütün halinde hayatını sürdürecek" diye konuştu.

HAKKARİ'DE 10 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Yüksekova'da 10 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi. Genel Kurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlar kapsamında 10 örgüt mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

DİYARBAKIR'DA SEKİZ TUTUKLAMA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 8'i tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Sur ilçesinde cadde ve sokaklara hendek ile barikat oluşturulması, vatandaşlara yönelik saldırılar, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma ve terör olaylarını gerçekleştirdikleri iddia edilen terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik emniyet müdürlüğünce çalışma yapıldığı hatırlatıldı.

Yapılan çalışma sonucunda olaylarla ilgisi olduğu değerlendirilen ve üzerinde suç eşyası yakalanan biri Suriye uyruklu 61 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, 33 kişinin savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, diğer şüphelilerin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edilen 28 kişiden 8'nin "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçlamasıyla tutuklandığı, soruşturma kapsamında çalışmaların sürdüğü belirtildi.