Öldürülen Kurt'un Ailesinden İtidal Çağrısı

Öldürülen Kurt'un Ailesinden İtidal Çağrısı

İstanbul Ok Meydanı'ndaki Cemevi'nde katıldığı cenaze töreninde başından vurularak hayatın kaybeden Uğur Kurt'un yakınları, cinayete sebep olanların bulunmasını istiyor.

Piyalepaşa Mahallesi'nin bir Gazi Mahallesi gibi olmasını istemediklerini söyleyen amcaoğlu Ceyhun Kurt, "Tek isteğimiz cenazemizi olaysız bir şekilde kaldırmak" diyor. Amcaoğlu Uğur'un Okmeydanı'ndaki hiçbir olayla ilgisinin bulunmadığını anlatan Kurt, "Evden işe, işten eve giden birisiydi. Evin tek erkek çocuğu olduğu için kız kardeşleri ve ailesi üzerine titrerdi. 5 yılı geçkin bir zamandır Beyoğlu Belediyesi'nde temizlik işlerinde taşeron işçi olarak çalışıyordu. Şimdi 2 yaşındaki oğlu Kemal ile eşi Narin'e kim hesap verecek" diyor. Sivaslı ve alevi olduklarını söyleyen Kurt, etnik çatışma çıkartmak isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi. Görgü tanıklarına göre kurşunun polis noktasından geldiğini söyleyen Kurt, Cemevi'ni kimlerin hedef aldığı bulunmasını istiyor.

PROVOKASYON AMAÇLI AFİŞLER DİKKAT ÇEKTİ

Soma ve Berkin Elvan için eylem düzenlendiği esnada Cemevi'nde katıldığı cenaze töreninde başından vurularak hayatın kaybeden Uğur Kurt'un mahallesinde provokasyon amaçlı asılan afişler dikkat çekti. "Halkımızın katillerinden hesap sormak için bize silah getirin" yazılı afişler, Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi'nin her bir köşesinde asılmış durumda. Halkı tahrik etmek amacıyla asılan afişlerden mahallelilerde rahatsız. Toplumu germeden cenaze törenini yapmak istediklerini söylüyor.

SAVCI OLAY YERİNE GELDİ

Cemevine saat 13:30 sularında savcının gelmesi büyük tepkilere neden oldu. Öfkeli kalabalığı Okmeymeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Kalabalık, "bedel ödedik, bedel ödeceğiz", "katil devlet hesap verecek" sloganları attı. Savcının olay yerini incelemesi zamanı dışarıda bulunan basın mensupları bir grup tarafından saldırıya uğradı. İMC televizyonu canlı yayın aracına hasar verildi. Savcının 15-20 dakikalık incelemesi zamanı öfkeli kalabalık sloganlarına devam ederken, dışarıda da arbede yaşandı. Savcı be beraberindeki ekip incelemenin ardından Cemevine geçerek Zeynel Şahin'le görüşme yaptı.

VALİ MUTLU: İKİ VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün Okmeydanı'nda Uğur Kurt isimli şahsın hayatını kaybetmesinin ardından akşam çıkan olaylarda da bir kişinin vefat ettiğini açıkladı. Yüzleri maskeli kişilerin toplumu tahrik ettiğini söyleyen Mutlu, "Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi. Mutlu, Uğur Kurt'un Okmeydanı'nda saat 15.00'da düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas'a gönderileceğini belirtti.