Netanyahu'ya Şok

Netanyahu'ya Şok

İsrail'de başlatılan soruşturmada başbakanlık konutunda usulsüzlük ile ilgili olarak Netanyahu'nun eşi de ifade verecek

İsrail’de Başbakanlık Konutunda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluk için soruşturma başlatıldı. İnceleme kapsamında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun da ifadesi alınacak.

Kurulan komisyon soruşturmayı üç farklı yönden ele alacak. İlk aşamada son yıllarda konutta hizmet veren firmalar ve çalışanlar incelemeye alınacak. İkinci aşamada Başbakanlık konutunda ikamet edenler ifade vermek için inceleme komisyonuna çağrılacak. Konutta düzenli ikamet edenler, diğer üst düzey çalışanların ve hizmet veren firmaların kaç gün kaldıkları, kimlerle çalıştıkları incelenecek.

Misafir harcamaları başlığı altında gerçekleşen harcamaların önceki yıllarda yapılan harcamalarla karşılaştırılması yapılacak. Şahsi harcamaların ikamet hizmet masrafı olarak gösterilip gösterilmediği incelenecek.

Üçüncü aşamada Sara Netanyahu’nun da aralarında olduğu üst düzey yöneticiler ve yakınlarının sorgulaması yapılacak.

SAYIŞTAY RAPORUNDAN SONRA TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

İsrail’de bu yılın başında açıklanan Sayıştay raporunda 2009-2013 yılları arasında Başbakanlıkta temizlik ve makyaj masraflarının gereğinden çok daha fazla yüksek olduğu belirtilmişti. Raporda Resmi konutta temizlik masrafları 2011’de 1.1 milyon şekele (695 bin TL) çıkarken, Kayserya’daki özel konutun temizliği için bir ayda harcanan paranın 5 bin TL’yi geçtiği ifade edilmişti.

Raporda yüzbinlerce şekelin lokantalara, çiçek aranjmanlarına, kokulu mumlara, ayakkabılara ve kuaförlere harcandığı bilgisi de yer almıştı.