Netanyahu: Suudi Arabistan İle Normalleşme Arap İsrail  Çatışmasını Bitirecek

Netanyahu: Suudi Arabistan İle Normalleşme Arap İsrail Çatışmasını Bitirecek

Netanyahu: Suudi Arabistan ile normalleşme, Arap-İsrail çatışmasının sonu anlamına geliyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejimin Başbakanı, rejimin Suudi Arabistan ile barışının Arap-İsrail çatışmasının sonu anlamına geleceğini iddia etti.

ISNA'ya göre Siyonist rejimin Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Jewish Insider" gazetesinin Suudi Arabistan ile normalleşmeye ilişkin sorusuna yanıt olarak, Suudi Arabistan ile barışın Arap-İsrail çatışmasının sonu anlamına geleceğini iddia etti.

Netanyahu, "Tüm gücümle oraya gitmek istiyorum ama bazen uzun bir yolculuğa çıkmak için küçük adımlar atmanız gerekiyor."

Siyonist rejimin Başbakanı İbrahimi anlaşmaları (normalleşme anlaşmaları) öncesinde Suudi Arabistan'ın hava sahasını İsrail uçaklarına yeniden açma eylemine atıfta bulunarak, “Değişim işaretleri var ve diğer hedeflerimizle birlikte bunları da gerçekleştirmeye çalışacağız.

Riyad ise normalleşme arzusu olmadığını defalarca vurgulamış ve bu konuda Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan yaptığı son açıklamada, "Filistin sorunu çözülene kadar Suudi Arabistan, İsrail ile ilişkilerini asla normalleştirmeyecektir" dedi.