Netanyahu  İsrail'in Dış Politikası  Değişecek

Netanyahu İsrail'in Dış Politikası Değişecek

Netanyahu: İsrail'in dış politikası gözden geçiriliyor

TERCÜMEHAER /TEVHİDHABER

Siyonist rejimin başbakanı, dış politikada ulusal önceliklere daha uyumlu olacak şekilde revizyon ve değişiklikler yapılacağını açıkladı.

Isna'ya göre Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batar Siyonist hareketinin Kudüs'te düzenlediği bir konferansta Rashatoudi'ye atıfta bulunarak şunları söyledi: İsrail artık dünyanın taleplerine boyun eğmeyecek.

Yeni kurulan hükümetinin hayata geçirmeyi planladığı diğer politika değişikliklerinin yanı sıra "dış ilişkilerin gözden geçirilmesi"ni açıklayarak, şunları söyledi: "Sesimiz dünyada duyulacak. Uluslararası toplumun diktalarına boyun eğmek yerine çıkarlarımızı koruyacağız” dedi.

Netanyahu, yeni politikadan etkilenebilecek belirli bir ülke veya uluslararası kuruluştan bahsetmedi. Ayrıca, Moskova ile Kiev arasındaki ihtilaflar hakkında yorum yapmayı da reddetti.

Ancak İsrail'in yeni atanan dışişleri bakanı Eli Cohen, yönetimin Ukrayna politikasında değişiklik yaptığını duyururken, Kiev'e "önemli" insani yardım sözü vermeye devam ederek, bu konuda daha az kamuoyu açıklaması yapmaya çalışacağını söyledi. Ayrıca önümüzdeki günlerde Rus mevkidaşı Sergei Lavrov ile doğrudan görüşeceğini de doğruladı. İsrail-ABD ilişkilerinin alternatifi olmadığını da sözlerine ekleyen Cohen, bu ilişkiyi Tel Aviv'in temel önceliklerinden biri olarak nitelendirdi.