Netanyahu, Birleşmiş Milletler'e Tepki Gösterdi

Netanyahu, Birleşmiş Milletler'e Tepki Gösterdi

Netanyahu, Birleşmiş Milletler'e şiddetli bir saldırı başlatıyor ve Filistin lehine oy vermesini "aşağılık" olarak nitelendiriyor ve doğruluyor: İsrail buna mecbur değil

TERCÜMEHABER TEVHİDHABER

Cumartesi günü, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail işgalinin doğası ve Filistin topraklarının işgalinin hukuki sonuçları hakkında istişari görüş talep etme kararı lehinde yaptığı oylamaya saldırdı.

Netanyahu, ofisi tarafından yayınlanan bir video kasetinde, "Bugün verilen aşağılık karar İsrail hükümeti için bağlayıcı olmayacak" dedi.

"Yahudi halkı topraklarının veya ebedi başkentleri Kudüs'ün işgalcisi değildir ve Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan hiçbir karar bu tarihi gerçeği çarpıtmayacaktır." dedi

Netanyahu, geçtiğimiz günlerde dünyanın birçok ülkesinin liderleriyle görüştüğünü ve bunun sonucunda "bu ülkelerin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan karara lehte oy vermeyi reddettiğini" iddia etti.

Cumartesi günü, Filistin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sunduğu karara 87 ülkenin çoğunluğu lehte oy verirken, İsrail, ABD ve diğer 24 üye karara karşı oy kullanırken, 53 üye çekimser kaldı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, internet sitesinde yayınlanan bir bildiride, Uluslararası Adalet Divanı'ndan “İsrail'in Filistin halkının kendini savunma hakkını ihlal etmeye devam etmesinin sonuçlarına ilişkin bir istişari görüş” yayınlamasını talep eden bir kararı kabul ettiğini söyledi.

BM kararı hakkında yorum yapan Filistin, oylamayı memnuniyetle karşıladı ve cumhurbaşkanlığı sözcüsü Nabil Abu Rudeineh, "Bu oylama, tüm dünyanın Filistin halkının ve onların devredilemez tarihi haklarının yanında olduğunun kanıtıdır" dedi.