Muhtarlık kavgalarında 8 ölü

Muhtarlık kavgalarında 8 ölü

Hatay ve Şanlıurfa'da çıkan kavgalarda en az sekiz kişi hayatını kaybetti. Olaylarda çok sayıda yaralı var.

Yerel seçimler için oy verme işlemi devam ederken, çeşitli şehirlerde sandık başlarında gerginlikle yaşanıyor. Hatay’ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Gölbaşı köyünde muhtarlık seçimi yüzünden kavga çıktı. 

Olay, Gölbaşı köyündeki İskan İlköğretim Okulu bahçesinde, muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeniyle meydana geldi. Hatay Valiliği'nin yaptığı açıklamada, olayda iki kişi hayatını kaybetti, dokuzu da yaralandığını bildirildi.

Yaralılar, Antakya ve Kırıkhan'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Köyde, çevre ilçelerden de takviye kuvvetler getirilerek güvenlik önlemleri alındı.

Şanlıurfa'da dört kişi öldü

Muhtarlık seçimleri sebebiyle çatışma çıkan bir diğer şehir de Şanlıurfa oldu. Hilvan İlçesi Yuvacık köyünde muhtarlık kavgası çıktı. Doğan Haber Ajansı, olayda altı kişi hayatını kaybettiğini, sekiz kişi yaralandığını belirtti. 

Şehirdeki bir diğer noktada, akraba muhtar adaylarının yakınları tartıştı.Çankaya Mahallesi'nde 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'ndaki tartışma bıçaklı kavgaya döndü. Biri kavgayı ayırmaya çalışan polis memuru üç kişi yaralandı. Ambulansla hastaneye götürülen yaralı Uğur Polatçı hayati tehlikeyi henüz atlatamadı.

Polis kavgaya karıştıklarını tespit ettiği dört kişiyi gözaltına aldı. Kavganın nedeni, iki muhtar adayının da karşı tarafın, seçmenlerini yönlendirdiklerini iddia etmesi.

Rize'de asker vuruldu

Rize'nin Küçükçayır Köyü’nde muhtar adaylarını destekleyen iki kişi arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen Jandarma Uzman Çavuş Korhan Soylu, ayak ve kasığına isabet eden iki kurşunla ağır yaralandı.

Ağır yaralanan Uzman Çavuş Korhan Soylu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı.

Silahlı - sopalı kavga

Birecik'te ise Çiftlik köyünde muhtar adayları Ersöz ile Öztürk aileleri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. silahlar ateşlendi. 6 kişi yaralandı. Muhtar adayı Emin Öztürk ile yakınları Salih Öztürk, Hasan Öztürk ve Mehmet Öztürk silahla yaralandı. 

Kavgada yaralanan ve vücutlarında ezikler olan 2 kişi de, diğer yaralılarla birlikte Birecik Devlet Hastanesi'nde sevk edildi.

Jandarma, köyde yeni bir olay çıkmaması için güvenlik önlemlerini artırdı.