MHP'li Yalçın: "Bunu yapmak Kılıçdaroğlu'na düşmez"

MHP'li Yalçın: "Bunu yapmak Kılıçdaroğlu'na düşmez"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun, tezkereyi desteklemeleri nedeniyle MHP'yi eleştirilmesiyle ilgili, "MHP gibi 46 yıllık siyasi bir hareketin milliyetçilik anlayışını tartışmak ne Kılıçdaroğlu'na ne de bir başkasına düşer" dedi.

Yalçın, partisinin Gaziantep il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yalçın, TBMM'de görüşülen tezkerenin MHP'nin desteğini alarak kabul edildiğini söyledi.

MHP'nin daha önceki tezkereleri de gerek TSK'nın elini rahatlatmak, gerekse hükümete bu alanda şans vermek amacıyla desteklediğini dile getiren Yalçın, aynı noktadan hareketle Türkiye'nin geleceği ve ulusal güvenliğiyle yakından alakalı olduğuna inandıkları tezkereye bir kez daha destek verdiklerini ifade etti.

Verilen yetkinin mevcut iktidar tarafından olumlu kullanılmasını temenni eden Yalçın, tezkerenin Türkiye'nin güvenliğiyle alakalı operasyonlarda, Türk milletinin menfaatine ve millet eksenli çıkışlara sebep olmasını beklediklerini vurguladı.

Tezkerede yabancı askerlerin nereye konuşlanacağı ve nereden girip çıkacağı gibi soruların yanıt bulmadığını anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Bunlara bilahare uluslararası anlaşmadan doğan haklarda gözetilerek hükümet tarafından bölgedeki devletler arasında karar verilecektir. Hükümetin ne yapacağını görmemiz gerekiyor. Bu süreçte de hükümeti doğruları hayata geçirmek noktasında uyarmaya devam edeceğiz. Yanlışlarda da ikaz edeceğiz. Umarız MHP'nin görüşleri saygılı bir biçimde önemsenir."

Kılıçdaroğlu'nun eleştirileri

Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP'yi tezkereye destek verdiği için eleştirdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kendisi, MHP'nin milliyetçiliğinin tartışılması gerektiği ve bunu tartışmaya açacağı gibi çok yanlış bir yaklaşım sergiliyor. Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatmak isterim; Öncelikle MHP gibi 46 yıllık siyasi bir hareketin milliyetçilik anlayışını tartışmak ne Kılıçdaroğlu'na ne de bir başkasına düşer. Daha da önemlisi MHP'nin milliyetçiliği, ne Erdoğan'ın milliyetsiz milliyetçilik anlayışı ne de Kılıçdaroğlu'nun inkılap yobazlığının hakim olduğu bir milliyetçilik anlayışına geçit verir. Biz bu anlamda denenmiş bir siyasi hareketiz. Milliyetçilik anlayışımız çok nettir ve millet eksenlidir. Bunun böyle bilinmesi gerekir."

 IŞİD'in Kobani'deki ilerleyişi

Yalçın, terör örgütü IŞİD'in Kobani'deki (Ayn el Arap) ilerleyişinin hatırlatılması üzerine, "MHP için gerek IŞİD, gerek PKK, gerekse YPD veya ne derseniz deyin, hepsi terör örgütüdür" ifadesini kullandı.

Tezkereyi, sınır dışındaki terör faaliyetlerini önleyeceğini düşündükleri için önemsediklerine işaret eden Yalçın, "Herhangi bir terör örgütünü bir diğerine yeğlemiyoruz. Böyle bir pozisyon içerisinde de olmayız. Hükümetin bu bölgedeki 70'in üzerinde terör örgütünün tamamına karşı tedbir alması gerektiğini düşünüyoruz. IŞİD ile PYD arasındaki mücadele, şu an PKK'yı rahatsız etmiştir" diye konuştu.

Bir yardım kuruluşunun yetkilerinin Bakanlar Kurulu kararıyla sınırlandırılmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yalçın, muhtaç insanların yaralarını sarmak için kurulan yapıların engellenmesinin "akla ziyan" bir tutum olduğunu söyledi.