Mecidi: Filmi Seyretmeden Yasakladılar

Mecidi: Filmi Seyretmeden Yasakladılar

Dünyaca ünlü yönetmen Mecid Mecidi, son çıkan filmiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mecidi,

Dünyaca ünlü yönetmen Mecid Mecidi, son çıkan filmiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mecidi, 28 Ekim'de vizyona girecek 'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi' isimli son filminin Suudi Arabistan ve Mısır'da yasaklanmasını eleştirdi. Mecidi, “Bence Suudi Arabistan ve El-Ezher alimleri stratejik bir hataya düştüler. Filmi izlemeden hüküm verdiler. Gelecekte bu kararları ile ilgili hata yaptıklarını anlayacaklar. Oysa ben defalarca çeşitli röportajlarımda onlardan filmi izlemelerini ve nerede nasıl olursa olsun film hakkında konuşmayı istediğimi söyledim. Yanaşmayıp hükümlerinde kararlı oldular ve ısrar ettiler.” dedi.

"Hz. Peygamber'in yüzünü göstermedim"

Filmde Hz. Muhammed'in çocukluk ve gençlik yıllarını anlatan dünyaca ünlü İranlı yönetmen, temsille ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Mecidi, şunları söyledi: "Başlangıçta siz Peygamberin yüzünü göstermiştiniz" dediler. Biz asla yüzünü göstermemiştik ancak Peygamberi fiziksel olarak arkasından gösterdik. Tabi ki filmde, sadece Peygamberin çocukluğu ve ergenlik dönemi var. Bu cevaplarımızı duyunca, "Hayır Peygamberin fiziği de gösterilemez" dediler. Onların sözleri aslında dini esaslara karşılık gelmiyor. Hiçbir yerde ve hiçbir kaynakta Peygamberin yüzünün gösterilmesi ve onun fiziksel duruşunun gösterilmesi yasaklanmış değil. Kuşkusuz bu bahane ve mazeretler siyasidir. Ve dini temele göre şekillenmemiştir."

"Çağrı'yı da yasaklatmışlardı"

Mecidi, yasakla ilgili olarak Mustafa Akad'ın ünlü filmi Çağrı'yı örnek gösterdi: “Önümüzdeki yıllarda bu filmi Müslümanlar ve gayrimüslimler izleyecekler. Suudi Arabistan ve El-Ezher âlimlerinin önünde koskocaman bir soru var. Geçmişte Mustafa Akkad'ın Çağrı filmi yasaklanmıştı. İki yıl kadar gösterilmedi. Daha sonra hem Müslümanlar filmi sevmiş, hem de Batıda gösterilmişti.”

Kaynak : Yeni Şafak