Mahmut Efendi'nin Çeçenistan seyahati iptal edildi

Mahmut Efendi'nin Çeçenistan seyahati iptal edildi

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov'un davetlisi olarak Çeçenistan'a gideceği iddiası islami camiada bomba etkisi oluşturmuş. Sosyal medya bu haberle çalkalanmıştı.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov'un davetlisi olarak Çeçenistan'a gideceği iddiası islami camiada bomba etkisi oluşturmuş. Sosyal medya bu haberle çalkalanmıştı.

Timetürk'ün ulaştığı bilgilere göre pazartesi günü yapılması düşünülen ziyaret Mahmut Efendi'nin sağlık şartları ve yapılan istişareler nedeniyle gerçekleşmiyor. Ziyaretin daha sonra gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Timetürk'ün elde ettiği bilgilere göre yapılan istişareler sonrasında ziyaretin kendisine anlatıldığı gibi olmadığını gören Mahmut Efendi bu şartlar altında istişareden de çıan sonuca uygun olarak ziyareti gerçekleştiremeyeceğini ve iptal ettiğini ifade etti.

Rus yanlısı politikaları ve Çeçen direnişçilere olan tavrı nedeniyle Ramazan Kadirov, birçok islami çevre tarafından eleştiriyle karşılanıyor ve Çeçenistandaki Rus karşıtı direnişi kırmakla suçlanıyor. Diğer yandan Ramazan Kadirov'un internette yer alan fotoğraf ve videolarında, içki içtiği, çıplak kadınlarla eğlence düzenlediği, etrafına paralar savurması ve lüks hayatıyla da tepki çekmişti...YeniŞafak başta olmak üzere dindar camianın bir çok yayın organı da "Hocam gitme" diyerek Mahmut Efendi'nin Çeçenistan'a gitmemesi gerektiğini savunmuştu

DAHA ÖNCE HABER İNTERNET SİTEMİZDE BÖYLE YER ALMIŞTI



İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, Rusya yanlısı Çeçen lider Kadirov tarafından Çeçenista'a davet edildiği iddiası ilk olarak https://chechnyatoday.com isimli site referans alarak yayınlandı. Ustaosmanoğlu'nun ziyarete icabet ederek Çeçenistan'a gideceğinin  doğrulandığı iddiası ise sosyal medyada adeta deprem etkisi oluşturmuştu. İddiaya göre Mahmut Efendinin oğlu ve torunu ile görüşen bazı çevreler bu ziyareti doğruladı ve önümüzdeki pazartesi gibi gerçekleşeceğini belirtti.  

Öte yandan duyarlı bazı kişilerin İsmailağa cemaatine yakınlığı bulunan dernek ve kurumları arayarak olayı teyit ettikleri ve bu ziyaretin asılsız olduğu cevabını aldıkları da yine sosyal medyada hızlı yayılan bilgiler arasında. 

Bir diğer iddia ise geçtiğimiz hafta Mahmut Efendi'ye bağlı bir grubun Çeçenistan'a bir gezi yaptığı ve Mahmut Efendi'nin ziyareti öncesi gerekli hazırlıkları yaptığıydı... Bu iddiayı desteklemek için grubun yaptığı ziyaretten kareler ve Ahmet Kadirov'un olduğu iddia edilen mezarın başında dua ederken çekilmiş fotoğrafları da elden ele dolaşıyor.

Rus yanlısı politikaları ve Çeçen direnişçilere olan tavrı nedeniyle Ramazan Kadirov, birçok islami çevre tarafından eleştiriyle karşılanıyor ve Çeçenistandaki Rus karşıtı direnişi kırmakla suçlanıyor. Diğer yandan Ramazan Kadirov'un internette yer alan fotoğraf ve videolarında, içki içtiği, çıplak kadınlarla eğlence düzenlediği, etrafına paralar savurması ve lüks hayatıyla da tepki çekiyor...

Türkiye'deki en etkin ve en sevilen isimlerden birisi olan Mahmut Efendi'nin yapacağı iddia edilen bu ziyaret resmen doğrulanmış ve yalanlanmış olmamasına rağmen islami çevreler böyle bir ihtimali bile engellemek adına sosyal medyada organize olmaya başlamış durumda...

İŞTE MAHMUT EFENDİ ZİYARETİNİN ORGANİZASYONU İÇİN ÇEÇENİSTAN'A GİTTİĞİ İDDİA EDİLEN O EKİBİN FOTOĞRAFLARI;











time türk